familierecht Advocaat

In het familierecht gaat het vaak om een emotioneel beladen periode. Uw wereld staat even op zijn kop. Er moeten moeilijke beslissingen worden genomen, die vaak ingrijpende gevolgen hebben. Het werkt in ieders voordeel om deze periode zo goed en zo snel mogelijk door te komen, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Dan biedt een familierecht advocaat vaak uitkomst. Ons doel is dat alle betrokken partijen, zo goed als het kan, de draad snel weer op kunnen pakken. Of het nu gaat om een echtscheiding, afspreken van een zorgregeling of de vaststelling van een vaderschap, een familierechtadvocaat of mediator van Westland Partners staat u vakkundig bij gedurende dit traject en helpt u rationeel om zaken weer op orde te krijgen met aandacht voor de emoties.

BEL MIJ TERUG

Werkwijze bij het inschakelen van een advocaat familierecht

U heeft een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een familierechtadvocaat of mediator. Wij inventariseren samen uw zaak en informeren u over de diverse mogelijkheden. Als u zich laat bijstaan door een familierechtadvocaat of mediator van Westland Partners wordt er volgens een vooraf bepaald plan van aanpak gewerkt aan een oplossing in onderling overleg met uw ex-partner. Het doel is om tot afspraken te komen en deze afspraken helder op papier te krijgen. Dit is van belang zodat alle partijen na afronding van het traject weten waar ze aan toe zijn en geen discussies meer hoeven te voeren over de inhoud van de afspraken.

Onze familierechtadvocaten en mediators zijn er om uw vragen te beantwoorden, te bemiddelen en (juridisch) te ondersteunen daar waar mogelijk. Zij kunnen u optimaal vertegenwoordigen bij – onder meer maar niet uitsluitend – echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, verdelen huwelijksgoederengemeenschap of afwikkeling huwelijkse voorwaarden, zorgregeling, alimentatie en pensioen. Met name wanneer u als ondernemer gaat scheiden (of uw ex-partner heeft een of meerdere ondernemingen), is Westland Partners dé gespecialiseerde partij.

Toevoeging

Voordat u een afspraak maakt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, raden wij u aan om via rechtsbijstand.nl  te controleren of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Wanneer uw inkomsten en/of uw vermogen beneden bepaalde grenzen liggen, kunt u hierop aanspraak maken. U kunt bij Westland Partners echter geen gebruik maken van deze zogenoemde ‘toevoeging’. In dat geval is een kennismakingsgesprek met één van onze familierechtadvocaten niet zinvol. Belt u in dat geval het Juridisch Loket (telefoon: 0900-8020) om u te laten verwijzen naar een advocaat/mediator die wel op basis van een toevoeging zaken behandelt.

Mediation

Bij echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap en beëindiging samenleving heeft u de keuze uit een echtscheidingsadvocaat of een mediator. Wij raden in principe altijd aan om, indien mogelijk, uw keuze te laten vallen op mediation.
Bij mediation kunnen wij samen met u in goede harmonie het uiteengaan en de gevolgen daarvan te regelen. Onze ervaring leert dat als in onderling overleg afspraken worden gemaakt, dit op de langere termijn vaak meer tevredenheid oplevert dan een beslissing via de rechter. In onderling overleg kan er ook meer geregeld worden dan bij de rechter. De familierechtadvocaat of mediator is niet partijdig als u samen de opdracht verstrekt.

Er wordt gezocht naar een regeling die in het belang is van beide partijen en die van eventuele kinderen. Het proces verloopt over het algemeen ook sneller dan in het geval partijen beiden zelf een advocaat inschakelen. In sommige gevallen kan een aanspraak worden gedaan op de rechtsbijstandsverzekering.

Een mediator behartigt in alle eerlijkheid de belangen van beide partners. Bovendien is een echtscheiding via mediation voordeliger dan een echtscheiding via de rechtbank. Vaak wordt mediation zelfs geheel of gedeeltelijk vergoed door uw rechtsbijstandsverzekering.

Wat zijn de voordelen van mediation?

  • Het opgestelde echtscheidingsconvenant levert door goed gezamenlijk overleg meer tevredenheid op voor de lange termijn.
  • Een mediator is niet partijdig en zoekt dus naar een regeling die tegemoetkomt aan de belangen van beide partijen en die van de eventuele kinderen.
  • De echtscheiding verloopt sneller dan via een traditionele echtscheidingsprocedure.
  • Via mediation kan meer geregeld worden dan via de rechter.
  • Vanwege het informele karakter van mediation wordt het echtscheidingstraject over het algemeen als minder stressvol ervaren.
  • Mediation is vaak goedkoper dan procederen met ieder een eigen advocaat. Vaak kunt u aanspraak maken op (gedeeltelijke) vergoeding via de rechtsbijstandverzekering.

Familierechtadvocaat

Als goed overleg met uw ex-partner niet meer mogelijk of gewenst is,  dan kunt u via Westland Partners altijd een beroep doen op een gespecialiseerde familierechtadvocaat. Deze advocaat behartigt in dat geval alleen úw belangen. Wanneer u een advocaat inschakelt, dan zal deze in het vervolg namens u spreken. De communicatie verloopt via de advocaat en niet meer rechtstreeks met uw ex-partner. Onze gespecialiseerde familierechtadvocaten hebben veel ervaring in de meest uiteenlopende procedures bij de rechtbank en daarna in hoger beroep.

Westland Partners begeleidt, adviseert en procedeert over:

Advocaat Familierecht Rotterdam & Naaldwijk

De Familierecht Advocaten in Rotterdam en Naaldwijk hebben ruime ervaring in het Familierecht. Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Review

Goede en doortastende afhandeling van een voor mij uitzichtloze kwestie. 
Contacten waren snel en advies doeltreffend.  Goede keus indien noodzakelijk
om een advocaat in de arm te moeten nemen.

- Peter, advocaatscore

Uw specialisten voor familierecht

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze advocaten bellen u vrijblijvend terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.

Let op: Mogelijk komt u in aanmerking voor een toevoeging, ofwel subsidie voor de kosten van advocaat. Klik hier voor meer informatie.

Blog items over familierecht

Gescheiden en reizen met kinderen: hoe werkt het?

Het besluit is genomen: Jullie gaan scheiden

Vakantie voorbij, relatie ook?

Onvoorziene vorderingen na zuivere aanvaarding

Wetsvoorstel gezamenlijk gezag door erkenning: een goede stap voorwaarts

Een vermogensbestanddeel buiten de verdeling houden? BEZINT EER GE BEGINT!

Vaderschap: erkenning, vaststelling en ontkenning

1 oktober 2020

De voorlopige voorzieningen procedure bij echtscheiding

26 augustus 2020

Bij echtscheiding kiest u voor een advocaat en niet voor een ‘scheidingsspecialist’

11 augustus 2020

Is de kinderrekening een goed alternatief voor kinderalimentatie?

28 juli 2020

De gevolgen van een overlijden tijdens de echtscheidingsprocedure

15 juli 2020

Alimentatie en corona

29 juni 2020

Omgang en Corona

8 juni 2020

Geld verkregen met een uitsluitingsclausule gestort op gemeenschappelijke rekening: recht op vergoeding?

23 september 2019

Wet herziening partneralimentatie: vanaf 2020 van 12 naar 5 jaar

Stappenplan voor de afwikkeling van een nalatenschap

Hoe kom ik erachter of ik erfgenaam ben?

30 april 2018

Kindsdeel opeisen - zo doet u dat

8x juridisch advies rondom de erfenis