Ga direct naar de inhoud.

Ambtenarenrecht

Als u werkzaam bent voor de overheid of in het onderwijs dan wel bij de semi overheid, werkt u in de meeste gevallen niet krachtens een arbeidsovereenkomst, maar krachtens een aanstelling.

Het ambtenarenrecht lijkt in sommige opzichten op het arbeidsrecht, maar is eigenlijk een heel rechtsgebied op zich. Het ambtenarenrecht wordt beheerst door besluiten waartegen u bezwaar kunt maken. Voorbeelden van zulke besluiten zijn: aanstellingsbesluit, herplaatsingsbesluit, schorsing, disciplinaire maatregel, ontslagbesluit, salarisbesluit en officiële beoordelingen. De arbeidsverhouding van ambtenaren wordt verder bepaald door complexe en toenemende regelgeving, waaronder de Algemene Rijksambtenarenreglement dan wel verschillende (andere) rechtspositiereglementen. Daarnaast kan de ambtenaar in beginsel aanspraak maken op verschillende sociale zekerheidswetten zoals de Werkeloosheidswet. Vaak faciliteren de verschillende rechtspositiereglementen daarbij nog een aanvullende uitkering.

Informatie over uw rechtspositie

In het woud van deze complexe regelingen is het dan ook zaak dat u goed wordt geïnformeerd omtrent uw rechtspositie; vaak valt er meer te bereiken dan u denkt. Mocht u een conflict met uw (overheid)werkgever dan wel onderwijsinstelling hebben of anderszins vragen hebben met betrekking tot de gang van zaken binnen uw (overheids)organisatie dan is Westland Partners u graag van dienst.


Uw specialisten

Ambtenarenrecht

mr. P. (Peter) Quist

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze ambtenarenrecht advocaten bellen u terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.

Deel deze pagina op:

« terug