Ga direct naar de inhoud.

Columns

Deel deze pagina op:

Het civielrechtelijk bestuursverbod: geen wassen neus

Volgens de overheid moet faillissementsfraude harder worden aangepakt. Om die reden is op 1 juli 2016 de Wet civielrechtelijk bestuursverbod in werking getreden. Deze wet maakt het mogelijk om een (civielrechtelijk) bestuursverbod op te leggen (artikel 106a FW t/m 106e FW). Inmiddels zijn de eerste bestuursverboden door diverse rechtbanken opgelegd. »


De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

De Wet Arbeidsmarkt in Balans is onlangs aangenomen door de Eerste Kamer. De beoogde invoerdatum is 1 januari 2020. Wat betekent dit voor werkgevers en waar moeten zij rekening mee houden? »


Toch een vergoeding bij ontslag op staande voet?

U bent op staande voet ontslagen. Uw contract en loon zijn per direct geĆ«indigd en ook ontvangt u geen ontslagvergoeding. U bent het er absoluut mee oneens. Wat nu? »


Regel een levenstestament voordat het te laat is!

U heeft wellicht van het levenstestament gehoord. Een levenstestament stelt u op om een volmacht te geven aan iemand die uw zaken mag regelen als u hier zelf niet meer toe in staat bent. »


Vervalt een testament door verloop van tijd of door bepaalde gebeurtenissen?

Een testament gaat vaak niet een leven lang mee, maar wanneer zou u deze dan moeten aanpassen en na hoeveel tijd? Wij vertellen erover in deze nieuwe column. »


Zo regelt u een bedrijfsovername

U bent al jarenlang ondernemer. Ondanks dat uw bedrijf vanaf het begin goed heeft gelopen, wilt u graag verder uitbreiden. Enige tijd geleden heeft u contact gelegd met een bedrijf in dezelfde branche en voorgesteld om de krachten te bundelen. Dat plan begint nu steeds serieuzer te worden. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? »


Betaal minder erfbelasting door schenkingen te verspreiden

Wanneer u komt te overlijden, laat u wellicht wat vermogen na. De Belastingdienst kan over dit vermogen erfbelasting heffen. Daarom kan het goed zijn om er over na te denken uw vermogen te spreiden over meerdere personen. »


Zo stelt u een verkoper aansprakelijk bij een verborgen gebrek

Op het moment dat een koopovereenkomst ondertekend is, kan de champagne opengetrokken worden en is een bedrijfspand of woning van u. Maar wat als er ineens een verborgen gebrek aan het licht komt? In deze column leggen wij u uit hoe u de verkoper aansprakelijk kunt stellen. »


4 keer juridisch advies bij het opstellen van een huurovereenkomst

Wilt u een bedrijfsruimte verhuren en hebt inmiddels een huurder gevonden. Over de belangrijkste zaken bent u het al eens geworden, zoals de huurprijs, huurperiode en startdatum, maar u vraagt zich af wat u nog meer in een huurovereenkomst zou moeten opnemen. Waar moet u aan te denken om problemen in de toekomst te voorkomen? De vier belangrijkste punten vertellen wij u in deze column. »


8 keer juridisch advies rondom de erfenis

De afwikkeling van een erfenis van een naaste, daar krijgt iedereen vroeg of laat mee te maken. Emoties, geld, onbegrip en familieverhoudingen kunnen dat proces vrij complex maken. In deze column geven wij acht waardevolle juridische adviezen die u helpen bij de afwikkeling van een nalatenschap. »


Pagina nummers