Ga direct naar de inhoud.

Columns

Deel deze pagina op:

Toch een vergoeding bij ontslag op staande voet?

U bent op staande voet ontslagen. Uw contract en loon zijn per direct geëindigd en ook ontvangt u geen ontslagvergoeding. U bent het er absoluut mee oneens. Wat nu? »


Regel een levenstestament voordat het te laat is!

U heeft wellicht van het levenstestament gehoord. Een levenstestament stelt u op om een volmacht te geven aan iemand die uw zaken mag regelen als u hier zelf niet meer toe in staat bent. »


Vervalt een testament door verloop van tijd of door bepaalde gebeurtenissen?

Een testament gaat vaak niet een leven lang mee, maar wanneer zou u deze dan moeten aanpassen en na hoeveel tijd? Wij vertellen erover in deze nieuwe column. »


Zo regelt u een bedrijfsovername

U bent al jarenlang ondernemer. Ondanks dat uw bedrijf vanaf het begin goed heeft gelopen, wilt u graag verder uitbreiden. Enige tijd geleden heeft u contact gelegd met een bedrijf in dezelfde branche en voorgesteld om de krachten te bundelen. Dat plan begint nu steeds serieuzer te worden. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? »


Betaal minder erfbelasting door schenkingen te verspreiden

Wanneer u komt te overlijden, laat u wellicht wat vermogen na. De Belastingdienst kan over dit vermogen erfbelasting heffen. Daarom kan het goed zijn om er over na te denken uw vermogen te spreiden over meerdere personen. »


Zo stelt u een verkoper aansprakelijk bij een verborgen gebrek

Op het moment dat een koopovereenkomst ondertekend is, kan de champagne opengetrokken worden en is een bedrijfspand of woning van u. Maar wat als er ineens een verborgen gebrek aan het licht komt? In deze column leggen wij u uit hoe u de verkoper aansprakelijk kunt stellen. »


4 keer juridisch advies bij het opstellen van een huurovereenkomst

Wilt u een bedrijfsruimte verhuren en hebt inmiddels een huurder gevonden. Over de belangrijkste zaken bent u het al eens geworden, zoals de huurprijs, huurperiode en startdatum, maar u vraagt zich af wat u nog meer in een huurovereenkomst zou moeten opnemen. Waar moet u aan te denken om problemen in de toekomst te voorkomen? De vier belangrijkste punten vertellen wij u in deze column. »


8 keer juridisch advies rondom de erfenis

De afwikkeling van een erfenis van een naaste, daar krijgt iedereen vroeg of laat mee te maken. Emoties, geld, onbegrip en familieverhoudingen kunnen dat proces vrij complex maken. In deze column geven wij acht waardevolle juridische adviezen die u helpen bij de afwikkeling van een nalatenschap. »


Zo kunt u uw kindsdeel opeisen

Het overlijden van (één van) uw ouders is een ontzettend verdrietige gebeurtenis. Waarschijnlijk is een erfenis wel het laatste waar u dan mee bezig wilt zijn. Toch heeft u hier als kind recht op. Oók als u als kind onterfd bent. In deze column vertellen wij hoe en op welk moment u uw kindsdeel kunt opeisen. »


10 keer juridisch advies voor elke ondernemer

U kunt als ondernemer zowel binnen als buiten uw bedrijf met verschillende juridische conflicten te maken krijgen. Er kan bijvoorbeeld een geschil ontstaan met een klant, een leverancier, met personeel of met uw compagnon. In veel gevallen is het verstandig dan direct juridisch advies in te winnen bij Westland Partners. Wij geven u daarom de 10 meest waardevolle juridische adviezen om conflicten in de toekomst te voorkomen. »


Pagina nummers