Ga direct naar de inhoud.

Columns

Deel deze pagina op:

Zo stelt u een verkoper aansprakelijk bij een verborgen gebrek

Op het moment dat een koopovereenkomst ondertekend is, kan de champagne opengetrokken worden en is een bedrijfspand of woning van u. Maar wat als er ineens een verborgen gebrek aan het licht komt? In deze column leggen wij u uit hoe u de verkoper aansprakelijk kunt stellen. »


4 keer juridisch advies bij het opstellen van een huurovereenkomst

Wilt u een bedrijfsruimte verhuren en hebt inmiddels een huurder gevonden. Over de belangrijkste zaken bent u het al eens geworden, zoals de huurprijs, huurperiode en startdatum, maar u vraagt zich af wat u nog meer in een huurovereenkomst zou moeten opnemen. Waar moet u aan te denken om problemen in de toekomst te voorkomen? De vier belangrijkste punten vertellen wij u in deze column. »


8 keer juridisch advies rondom de erfenis

De afwikkeling van een erfenis van een naaste, daar krijgt iedereen vroeg of laat mee te maken. Emoties, geld, onbegrip en familieverhoudingen kunnen dat proces vrij complex maken. In deze column geven wij acht waardevolle juridische adviezen die u helpen bij de afwikkeling van een nalatenschap. »


Zo kunt u uw kindsdeel opeisen

Het overlijden van (één van) uw ouders is een ontzettend verdrietige gebeurtenis. Waarschijnlijk is een erfenis wel het laatste waar u dan mee bezig wilt zijn. Toch heeft u hier als kind recht op. Oók als u als kind onterfd bent. In deze column vertellen wij hoe en op welk moment u uw kindsdeel kunt opeisen. »


10 keer juridisch advies voor elke ondernemer

U kunt als ondernemer zowel binnen als buiten uw bedrijf met verschillende juridische conflicten te maken krijgen. Er kan bijvoorbeeld een geschil ontstaan met een klant, een leverancier, met personeel of met uw compagnon. In veel gevallen is het verstandig dan direct juridisch advies in te winnen bij Westland Partners. Wij geven u daarom de 10 meest waardevolle juridische adviezen om conflicten in de toekomst te voorkomen. »


5 manieren waarop een bestuurder aansprakelijk kan zijn

Een groot voordeel van het oprichten van een besloten vennootschap (BV) is dat u in beginsel niet in privé voor zakelijke schulden kan worden aangesproken. Wanneer een bestuur(der) echter de wettelijke verplichtingen niet nakomt of er “een potje van maakt”, dan kan hij wel degelijk – ook in privé – worden aangesproken. In deze column bespreken wij de gevallen waarin de bestuurder persoonlijk aansprakelijk kan zijn. »


Eigen bijdrage in de zorg: Welke maatregelen kan ik nemen?

Bij opname in een verzorgings- of verpleeghuis is tegenwoordig een eigen bijdrage verschuldigd. Voor de eerste 6 maanden van het verblijf geldt de lage eigen bijdrage met maximum van € 861,80 per maand. Daarna is de hoge bijdrage verschuldigd met een maximum van € 2.364,80 per maand.
Ook voor zorg aan huis moet een eigen bijdrage worden betaald. »


Wat kunt u precies schenken aan uw (klein)kinderen?

Weet u wat u belastingvrij mag schenken aan uw (klein)kinderen? Wat als u wilt schenken maar uw geld “zit vast in de stenen” van uw eigen huis? Wilt u dat de schenking van uw eigen kind blijft als diens relatie eindigt? In deze column vertellen wij u meer over de mogelijkheden en aandachtspunten bij het doen van een schenking. »


Spaar-B.V: een slimme manier om met uw vermogen om te gaan

Sparen bij de bank levert tegenwoordig weinig meer op. Sterker nog, de historisch lage rente kan ervoor zorgen dat u juist meer belasting betaalt dan dat u hierover rente ontvangt. In deze column vertellen wij hoe u slim om kunt gaan met een groot vermogen. »


Ontslaan van werknemer wordt makkelijker?

Het ontslagrecht wordt waarschijnlijk versoepeld. Vorige week is namelijk in de ministerraad besloten dat het voor een werkgever makkelijker moet worden om een werknemer te ontslaan. Het wordt daarnaast mogelijk om langer een tijdelijk contract aan te bieden en een langere proeftijd af te spreken. Daarentegen heeft een werknemer in zulke gevallen wel recht op meer ontslagvergoeding. »


Pagina nummers