Ga direct naar de inhoud.

Columns

Deel deze pagina op:

Stoppen met pensioen in uw BV? Maak of wijzig huwelijkse voorwaarden!

Bent u directeur-grootaandeelhouder (DGA) of (ex-)partner van een DGA? Vanaf 1 april 2017 wijzigen de regels voor de DGA waardoor het niet meer mogelijk is om nieuwe pensioenaanspraken in eigen beheer op te bouwen. U heeft tot 1 juli 2017 de tijd om uw zaken hierover te regelen. »


De stand van zaken in het personen- en familierecht

“Hoe zit het met de maximale duur van de partneralimentatieverplichting? Er is toch een nieuwe wet in werking getreden waardoor de maximale termijn van twaalf naar vijf jaar is gegaan?” en “Ik ga trouwen, door de nieuwe wet trouw ik toch niet meer in gemeenschap van goederen?”, zijn vragen die in mijn praktijk wekelijks gesteld worden. En dat is niet zo gek, er zijn verschillende wetsvoorstellen in behandeling waarover we zo nu en dan iets teruglezen in de krant, iets horen op het nieuws en waar in de verkiezingsstrijd mee geschermd wordt. »


Bespaar belasting met een testament dat up-to-date is en een notariële volmacht!

Wilt u ook weten hoeveel erfbelasting er betaald dient te worden wanneer u of uw partner komt te overlijden? Wanneer u komt te overlijden zijn uw erfgenamen erfbelasting verschuldigd over hetgeen zij van u erven.
Door het maken van een testament (en een notariële volmacht) kan veel erfbelasting worden bespaard !
»


Spaargeld duurder in 2017?

Vanaf 1 januari 2017 verandert de vermogensrendementsheffing ofwel de box 3-belasting. »


Wijziging begrip “bouwterrein”

Op Prinsjesdag is bekend geworden dat met ingang van 1 januari 2017 het begrip ‘bouwterrein’ als bedoeld in artikel 11 lid 4 Wet OB wordt verruimd. »


Vakantie voorbij, huwelijk ook?

In 2010 is in Nederland in verband met het enorme aantal scheidingen en de gevolgen daarvan een speciale dag in het leven geroepen: de “Dag van de Scheiding”. Daarmee wordt landelijk aandacht gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. De tweede vrijdag van de maand is inmiddels tot “Dag van de Scheiding” uitgeroepen, en dit jaar is dat op vrijdag 9 september. »


Verdwijnt de notaris straks in de cloud?

De afgelopen jaren zijn we bekend geraakt met het fenomeen Bitcoin, een munteenheid waarbij er geen centrale bank bestaat waaraan zij haar vertrouwen ontleent, maar waarbij een netwerk van computers de taak van die centrale bank op zich neemt. Elke computer in dit netwerk beschikt over een volledig overzicht van alle transacties die met Bitcoin worden gedaan en elke computer in dit netwerk verifieert deze transacties. »


Geen schenkingsvrijstelling eigen woning door eerdere schenking in 2013 of 2014

Kan een kind dat in 2013-2014 een schenking van zijn/haar ouders heeft ontvangen en daarbij een beroep heeft gedaan op de algemene hoge vrijstelling van € 24.676 (2013) gebruik maken van de verhoogde schenkingsvrijstelling eigen woning die op 1 januari 2017 wordt ingevoerd? »


Westland Partners: ook uw partner bij aardwarmte projecten!

De laatste jaren zie je, mede door de hoge gasprijzen voor de tuinbouw, dat telers gaan samenwerken en een aardwarmteproject beginnen. Maar wat houdt zo’n project eigenlijk in? »


Vervalt een testament door de geboorte van een kind?

Een testament gaat vaak niet een leven lang mee. Veranderingen in het leven of in het vermogen, maken het noodzakelijk om een testament regelmatig bij te stellen. Het advies is om na een ingrijpende verandering in de situatie of elke vijf jaar het testament na te laten kijken. Ondanks dat veel mensen dit al doen, komt het helaas toch nog regelmatig voor dat iemand overlijdt en het testament blijkt te zijn verouderd. »


Pagina nummers