Ga direct naar de inhoud.

Gewascoöperatie Tomaat opgericht!

Samen bouwen aan de toekomst van de Nederlandse tomatenteelt!

Dinsdag 30 juni 2015 is de gewascoöperatie Tomaat opgericht door notaris Richard Verbeek van Westland Partners. Hiermee is het gewasgerichte onderzoek voor tomaat op het gebied van knelpunten verzekerd van een toekomst. Inmiddels is ruim 400 ha aangesloten. Volgens de kersverse bestuursleden van de gewascoöperatie is met een lage instap knelpunten gezamenlijk oplossen een must.

Jack Groenewegen, voorzitter van de telersvereniging Prominent, heeft direct na de oprichting van de coöperatie namens de telers van Prominent de volledige vereniging bij de gewascoöperatie aangesloten. “We zijn erg blij met de oprichting van de gewascoöperatie. Dit is een mooie start voor het organiseren van toekomstig onderzoek”, aldus Groenewegen.

Vanuit de landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland is een prioriteitenlijst opgesteld voor onderzoek. De komende tijd richt de coöperatie zich op het zoeken van oplossingen voor overmatige wortelgroei, Phytophthora, meeldauw (i.v.m. eventueel wegvallen van zwavel) en Fusarium. De oprichting van de gewascoöperatie Tomaat is geïnitieerd door de landelijke commissie Tomaat. Ondernemers die nog niet zijn aangesloten kunnen dit alsnog doen.

Het bestuur van de gewascoöperatie bestaat uit:

  • Eric Vereijken (voorzitter)
  • Pieter Hoogerbrugge (vicevoorzitter)
  • Vincent van der Lans (secretaris)
  • Joost Zwinkels (penningmeester)
  • Mark Zwinkels (bestuurslid) 

Dit is de elfde gewascoöperatie die is opgericht onder de vlag van LTO Glaskracht Nederland.

« terug

Deel deze pagina op: