Ga direct naar de inhoud.

Inspirerende kick-off bijeenkomst Westhoek

Op woensdag 19 november vond bij Westland Partners Notarissen & Advocaten in Naaldwijk de kick-off meeting plaats voor een nieuw departement van De Maatschappij. Een van de sprekers tijdens de goedbezochte bijeenkomst was burgemeester Sjaak van der Tak, die beschermheer is van het nieuwe departement Westhoek. De opkomst was hoog met een ruime vertegenwoordiging uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. De aanwezigen toonden veel belangstelling voor het nieuwe netwerk.

Wouter Admiraal van het hoofdbestuur van De Maatschappij belichtte in zijn openingswoord de missie van het netwerk. “De Maatschappij wil bijdragen aan een ondernemende samenleving en legt daarvoor verbinding tussen de ‘gouden driehoek’: ondernemers, onderwijs en overheid.” Hij noemde een aantal aansprekende wapenfeiten van De Maatschappij:  de totstandkoming van Nijenrode en Teleac, de samenwerking met de Koninklijke Hollandse Maatschappij voor Wetenschappen en de Stichting Koning Willem 1 prijs. Admiraal nodigde de aanwezigen van harte uit om zich aan te sluiten bij het nieuwe departement Westhoek (Westland en Hoek van Holland) en benadrukte dat het lidmaatschap open staat voor mensen uit het bedrijfsleven – van zzp’er tot grootbedrijf - , het openbaar bestuur én kennisinstellingen.

Burgemeester blij met initiatief

Burgemeester Sjaak van der Tak liet weten blij te zijn met dit nieuwe initiatief. Hij constateerde dat er al veel businessclubs zijn, maar dat De Maatschappij zich onderscheidt door de verbinding te leggen tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Ook de samenwerking tussen Westland en Hoek van Holland noemde hij zeer interessant.

Gert Kant, voorzitter raad van bestuur Lentiz onderwijsgroep, sprak over de Greenport Horti Campus en benadrukte het belang van inspirerend en innovatief onderwijs. Volgens hem een absolute voorwaarde om mondiaal koploper te blijven. Kant ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor De Maatschappij.

Marc van Buijtene, directeur van Van Vliet Contrans, gaf aan het slot van de bijeenkomst een mooie invulling aan het thema ‘Hoe maken we de Westhoek nog groener en duurzamer?’. Hij beschreef hoe het bedrijf afvalstoffen omzet in grondstoffen en producten en liet weten nog volop uitdaging te zien in het streven naar duurzame bedrijfsvoering.

Oprichting

De reacties van aanwezigen over de opzet van het nieuwe netwerk waren zeer lovend. Naar verwachting wordt het departement Westhoek eind 2014 officieel opgericht. Belangstellenden kunnen zich nu al via de website (www.de-maatschappij.nl) als lid aanmelden. Het bestuur van departement Westhoek bestaat vooralsnog uit Henny Game, mr. Sawitrie Kanhai (notaris en partner van Westland Partners), Marco Schregardus en Adri van Denderen.

Dit artikel is gepubliceerd op de website van De Maatschappij. Kijk voor het originele artikel en de foto's op de website van De Maatschappij.

« terug

Deel deze pagina op: