Ga direct naar de inhoud.

Notaris Koos van Schelven neemt afscheid

Koos van Schelven maakte op 1 januari 1990 de overstap van het Oostland, Berkel en Rodenrijs, naar het Westland. "Voor die overstap heb ik toen gekozen vanwege opvolgingsmogelijkheden en ook wegens de overeenkomsten tussen beide werkgebieden. Zowel het Westland als ook het Oostland zijn sterk op de glastuinbouw georiënteerd, wat specifieke notariële dienstverlening met zich meebrengt", vertelt Van Schelven.

In mei 1994 volgde Van Schelven de heer C. Reijnierse op als notaris te 's-Gravenzande. "In de zomer van dat jaar is ons gezin ook naar 's-Gravenzande verhuisd en mijn vrouw is vanaf die tijd actief in het basisonderwijs in 's-Gravenzande. Mede door ons werk zijn wij ons snel zeer thuis gaan voelen in het Westland. In die tijd werd in 's-Gravenzande veel nieuwbouw gerealiseerd. Hele wijken, zoals Nieuwe Vaart en Vreelande zijn in die periode gebouwd. De bouwmaatschappijen kozen toen niet vanzelfsprekend voor een notariskantoor in 's-Gravenzande. Daar was een actieve opstelling voor nodig."

Inzet en plezier

Ook binnen het notariskantoor in 's-Gravenzande bleef niet alles bij het oude. Na een zogenaamde solitaire standplaats werd het een kantoor met twee notarissen. Op 16 augustus 2000 is Jos Kleijn benoemd, waardoor het Van Schelven en Kleijn notarissen werd. Vervolgens is op 1 januari 2007 het huidige kantoor Westland Partners notarissen & advocaten ontstaan uit een samengaan van kantoren te Naaldwijk en 's-Gravenzande. Kort daarna is daar ook Monster bijgekomen en sinds vorig jaar het notariskantoor in Wateringen. Westland Partners is nu een dynamisch kantoor waaraan zo'n zeventig medewerkers, onder wie eenentwintig juristen, zijn verbonden.

"Ik heb het ambacht van notaris met inzet en plezier beoefend", gaat Van Schelven verder. "Het is een vak waarbij vaak ook het hele leven van cliënten passeert. Vanaf de eerste aankoop tot het vormgeven aan je relatie, stappen en ontwikkelingen in ondernemersland, verbreken van relaties, regelingen met betrekking tot je nalatenschap, tot het als kinderen verkopen van het huis waarin je laatste ouder is overleden en waar je zelf bent opgegroeid en zo veel meer."

Na 1 januari zal Koos van Schelven zich niet gaan vervelen. "Naast betrokkenheid bij de maatschappelijke omgeving zal ik meer tijd kunnen besteden aan zaken als literatuur, theater en museumbezoek. Ook houd ik van tennis, de golfsport, het rondje op de racefiets of skiën. En ja, op de kajuitzeilboot die ik samen met mijn broer heb, hoop ik in de toekomst wat meer tijd door te brengen.

Met vertrouwen draagt Van Schelven zijn praktijk over aan zijn opvolgers. “Ik ben dankbaar voor de vele contacten die ik in mijn werk heb mogen hebben en nog steeds werk ik met plezier. Daarom weet ik zeker dat de energie die ik nu nog steeds aan mijn praktijk geef, ook herkend wordt in de (kandidaat-)notarissen die mijn praktijk binnen Westland Partners zullen voortzetten!”

« terug

Deel deze pagina op: