Ga direct naar de inhoud.

Oprichting Stichting 'Het SamenLeesMomentje'

Door mevrouw Angelien van Zeijl-Klumpers is de Stichting ‘Het SamenLeesMomentje’ opgericht. De in Naaldwijk woonachtige mevrouw Van Zeijl is de winnaar van de Braillepluim 2019 en is daarmee de eerste winnaar van deze nieuwe prijs die wordt uitgereikt door ‘Vereniging Onbeperkt Lezen’.

Mevrouw Van Zeijl vertelt: “Ik heb jarenlang gewerkt in het basis- en speciaal onderwijs, veelal met kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Vanuit mijn werk weet ik dat het samen lezen zó belangrijk is, zowel voor het kind als voor de ouder. Nadat mijn zicht ernstig was verminderd, heb ik braille leren lezen en schrijven. Ik stelde mij toen tot doel een bestaand boek in braille om te zetten en dit boek aan mijn kleinkinderen te kunnen voorlezen. Dit idee sprak velen anderen aan, meer dan ik had kunnen vermoeden. Het bleek namelijk dat er niet veel voorleesboeken in braille bestaan.”

Om de activiteiten professioneler op te pakken en veel meer slechtzienden van dienst te kunnen zijn, heeft mevrouw Van Zeijl een stichting opgericht. Zij koos voor een stichting, omdat zij dit alles doet zonder winstoogmerk. De passerend notaris Lars Boellaard geeft hierbij aan: “We helpen graag mensen met goede ideeën die de samenleving een stukje mooier maken. Stichting ‘Het SamenLeesMomentje’ is zo’n mooi initiatief, dat wij belangeloos hebben geholpen met de oprichting.” Om de doelstelling onbeperkt lezen waar te maken, was de oprichtingsakte door Westland Partners omgezet in braille. Dit verraste mevrouw Van Zeijl aangenaam en zij kon deze geste zeer waarderen.

« terug

Deel deze pagina op: