Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Deel deze pagina op:

Stichting Kwekers in de kunst opgericht: Dario Fo leeft voort!

Donderdag 16 april 2015 is de stichting Kwekers in de Kunst opgericht. Het initiatief voor de oprichting van deze stichting is genomen door een aantal mensen die zich persoonlijk zeer verbonden voelden met het werk van de stichting Dario Fo. Met het faillissement van de stichting Dario Fo dreigde ook het artistiek erfgoed van de stichting te verdwijnen. »


U bent ondernemer en u raakt betrokken bij een echtscheiding. Wat gebeurt er met de opgepotte winst in de BV?

Als een ondernemer betrokken raakt bij een echtscheiding, wat zijn dan de gevolgen voor de opgepotte winst uit de BV? In onderstaande case doet het Hof Den Bosch uitspraak. »


Volgens het Hof is ook overdrachtsbelasting verschuldigd over nabetalingsclausule

Overdrachtsbelasting wordt berekend over de koopprijs dan wel de waarde in het economisch verkeer en wel over het hoogste bedrag. Zie het bericht voor de uitspraak van het Hof. »


Het belang van een notarieel levenstestament bevestigd!

Kantonrechter weigert onderbewindstelling vanwege notarieel levenstestament.

Onderstaande casus maakt snel het belang van een notarieel levenstestament duidelijk.
»


Wie van de drie......regelt straks uw geldzaken?

Miep, de 88-jarige tante van Jeannette Terlaak, moest plotseling verhuizen. Haar verzorgingshuis werd gesloten. Samen met haar man zocht Jeannette een nieuwe woonruimte. Vanaf dat moment deed tante steeds vaker een beroep op haar nichtje. Totdat de bank om een volmacht vroeg. »


Westlanders welkom in nieuwe rechtswinkel!

Op 30 maart start een nieuw initiatief. Vanaf 19.00 uur gaan de deuren open van de rechtswinkel, een initiatief van student Roel Valstar in samenwerking met Vitis Welzijn. 25 studenten gaan zich op vrijwillige basis voor de rechtswinkel inzetten. »


Financiële uitbuiting van kwetsbare ouderen komt steeds vaker voor

Het AD publiceerde woensdag 18 maart 2015 een artikel over de financiële uitbuiting van kwetsbare ouderen door familieleden. Dit komt steeds vaker voor, en tevens vaker dan gedacht. »


Stichting Round Table Conference opgericht door Westland Partners!

Maandag 16 maart 2015 was de Oude Kerk in Naaldwijk het decor voor de VTM Round Table Conference 2015. Het benefietdiner was dit jaar grootser en ambitieuzer van opzet dan ooit. Met het event haalt de serviceclub jaarlijks geld op voor goede doelen. Vanwege de omvang van de organisatie is een stichting opgericht, met belangeloze medewerking van Westland Partners Notarissen & Advocaten. »


Westland Partners in het nieuws!

Lars Boellaard over Westland Partners in Het Hele Westland: 'Talent en kennis inzetten voor samenleving'. »


Woning met bestemming Agrarisch - Glastuinbouw wijzigen naar Wonen makkelijker

Gemeente Westland wil het voor haar burgers die een woning hebben met bestemming agrarisch – glastuinbouw, makkelijker maken om deze te wijzigen naar bestemming wonen. Hiervoor heeft de gemeente in samenwerking met notariskantoor Westland Partners een koopoptie ontworpen. »


Pagina nummers