Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Deel deze pagina op:

Veranderingen in het erfrecht: Doe de KWF Testamentwijzer!

‘Regelmatig zie ik cliënten met een testament van voor 2010 bij wie het nieuwe erfrecht ongunstig uitpakt’, vertelt Jennifer Fluitman, notaris bij Westland Partners. ‘Ze moeten extra kosten maken om de nalatenschap af te wikkelen of moeten direct al erfbelasting betalen. Zelfs als het vermogen bijvoorbeeld ‘vastzit’ in het huis. Het blijft vervelend als mensen dit pas ontdekken in de zware tijd na iemands overlijden.’ »


Bedrijven op de bres voor dementerenden

Bedrijven op de bres voor dementerenden.
Onlangs verscheen in het Financieel Dagblad een artikel over dementie en de maatschappij. De maatschappij moet hulpbehoevenden helpen zodat ze langer thuis kunnen wonen luidt de titel. »


Belastingvoordeel bedrijfsopvolging in gevarenzone

De Hoge Raad zet staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën voor het blok. Het hoogste rechtscollege in belastingzaken heeft bevestigd dat familiebedrijven die serieus werk maken van de exploitatie van vastgoed, bij de overdracht van het bedrijf aan de volgende generatie minder belasting hoeven te betalen en uitstel kunnen krijgen van de belastingen die zij wel verschuldigd zijn. Dit in tegenstelling tot particulieren die beleggen in vastgoed. »


Trouwen in algehele gemeenschap van goederen straks niet meer standaard

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat trouwen in 'beperkte' gemeenschap van goederen de nieuwe standaard moet worden. Een grote meerderheid van de Kamer stemde dinsdag in met het wetsvoorstel van D66, PvdA en VVD. »


Westland Partners gecertificeerd als dementievriendelijk notariskantoor!

Op maandag 7 maart jl. hebben notarissen en kandidaat-notarissen van Westland Partners een training gevolgd uit het programma: ‘Dementie Vriendelijke Omgeving’ van Home Instead Thuisservice.
Dit programma heeft als doel diverse werk en zakelijke omgevingen te leren omgaan met klanten die een vorm van dementie hebben. »


Westland Partners sponsor van het SGK Muziekgala 2016

Westland Partners heeft het SGK Muziekgala 2016 ondersteunt! Stichting Sportbelang Gehandicapten organiseert die evenement voor de tiende keer. »


Ruime openingstijden bij Westland Partners!

Westland Partners heeft ruime openingstijden. Zo staan onze specialisten voor u klaar, op het moment dat het u uitkomt!
»


Notaris Jennifer Fluitman bestuurslid van MKB Westland!

MKB Westland heeft er 2 nieuwe bestuursleden bij! Dit zijn Jennifer Fluitman en Shirley Schelkers. Na 4 jaar bestuurslid te zijn geweest gaf Marc van Kampen het stokje over aan de twee dames. »


Eerste cijfers 'Flexwet' bekend

De ‘Flexwet’, een onderdeel van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, zou ervoor moeten zorgen dat werknemers eerder uitzicht hebben op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Onderzoek van het CBS wijst echter uit dat de Flexwet het tegenovergestelde effect heeft. Nog nooit was het aantal vaste arbeidscontracten zo laag als in 2015. »


Klachten over de huurprijs

U heeft het vast gelezen of gehoord. Uit onderzoek van Buurtfacts is gebleken dat huurders die een klacht neerlegden over de hoogte van de huurprijs in de meeste gevallen gelijk hebben gekregen, met een huurverlaging als resultaat. »


Pagina nummers