Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Deel deze pagina op:

Gewascoöperatie Tomaat opgericht!

Dinsdag 30 juni 2015 is de gewascoöperatie Tomaat opgericht. Hiermee is het gewasgerichte onderzoek voor tomaat op het gebied van knelpunten verzekerd van een toekomst. Inmiddels is ruim 400 ha aangesloten. Volgens de kersverse bestuursleden van de gewascoöperatie is met een lage instap knelpunten gezamenlijk oplossen een must. »


Houd regie: 'Ouderen in veilige handen'

Veel ouderen zijn jaarlijks slachtoffer van financieel misbruik of financiële uitbuiting. Met het actieplan 'Ouderen in veilige handen' wil het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport financiële uitbuiting voorkomen. Het notariaat is in de strijd tegen dit misbruik naast banken, woningcorporaties en organisaties van thuis- en mantelzorg, een sleutelfiguur.
Notaris Steffie Michels verscheen onlangs in een uitgave van Gezond Zijn Beter Worden met een artikel over dit veelbesproken onderwerp. »


Notaris Steffie Michels is voorzitter van de Club voor Bedrijven Monster-Poeldijk.

Notaris Steffie Michels is voorzitter van de Club voor Bedrijven Monster-Poeldijk. Deze club bestaat inmiddels uit 75 leden en bloeit volop! Gezelligheid en belangenbehartiging gaan hierbij hand in hand. »


Vereniging schrijvers tussen de kassen opgericht!

Het Westland telt tientallen schrijvers, dichters en singer songwriters. Op de website www.schrijvers-tussen-de-kassen.nl laten zij hun werk al sinds enige jaren zien. Met ondersteuning van Cultuurweb Westland is nu een vereniging opgericht om een actief platform te bieden voor Westlandse schrijvers en om evenementen zoals literaire cafés en schrijversmarkten te organiseren voor het publiek. Het eerste literaire café staat gepland voor 4 juni bij De 3 Winckels in Naaldwijk. »


Gewascoöperatie Freesia opgericht

Op 28 mei 2015 is de Gewascoöperatie Freesia-onderzoek Accrescere opgericht. Gewascoöperaties richten zich op het bijeenbrengen van gelden ten behoeve van onderzoek binnen een bepaald gewas en zijn sinds het verdwijnen van het Productschap Tuinbouw ontstaan. In samenwerking met Flynth, LTO Glaskracht is Westland Partners betrokken bij de opzet en oprichting van de gewascoöperaties. De Gewascoöperatie Freesia-onderzoek Accrescere is inmiddels de tiende gewascoöperatie die is opgericht. »


Lenteconcert PIUS X in samenwerking met het Westlands Mannenkoor een groot succes!

Zaterdagavond 18 april 2015 vond het Lenteconcert plaats van Muziekvereniging PIUS X te Poeldijk in de Leuningjes te Poeldijk.
Uitvoerenden die avond waren, naast de blazers en de slagwerkgroep van Muziekvereniging PIUS X, het Westlands Mannenkoor, sopraan Maghen Hilgersum en aan de vleugel Martin van Broekhoven.
De avond was imposant en van verrassend hoog muzikaal niveau.

»


Stichting Kwekers in de kunst opgericht: Dario Fo leeft voort!

Donderdag 16 april 2015 is de stichting Kwekers in de Kunst opgericht. Het initiatief voor de oprichting van deze stichting is genomen door een aantal mensen die zich persoonlijk zeer verbonden voelden met het werk van de stichting Dario Fo. Met het faillissement van de stichting Dario Fo dreigde ook het artistiek erfgoed van de stichting te verdwijnen. »


U bent ondernemer en u raakt betrokken bij een echtscheiding. Wat gebeurt er met de opgepotte winst in de BV?

Als een ondernemer betrokken raakt bij een echtscheiding, wat zijn dan de gevolgen voor de opgepotte winst uit de BV? In onderstaande case doet het Hof Den Bosch uitspraak. »


Volgens het Hof is ook overdrachtsbelasting verschuldigd over nabetalingsclausule

Overdrachtsbelasting wordt berekend over de koopprijs dan wel de waarde in het economisch verkeer en wel over het hoogste bedrag. Zie het bericht voor de uitspraak van het Hof. »


Het belang van een notarieel levenstestament bevestigd!

Kantonrechter weigert onderbewindstelling vanwege notarieel levenstestament.

Onderstaande casus maakt snel het belang van een notarieel levenstestament duidelijk.
»


Pagina nummers