Ga direct naar de inhoud.

Stichting Kwekers in de kunst opgericht: Dario Fo leeft voort!

Donderdag 16 april 2015 is de stichting Kwekers in de Kunst opgericht. Het initiatief voor de oprichting van deze stichting is genomen door een aantal mensen die zich persoonlijk zeer verbonden voelden met het werk van de stichting Dario Fo. Met het faillissement van de stichting Dario Fo dreigde ook het artistiek erfgoed van de stichting te verdwijnen.

Hans van den Broek, Abke Geels en Rene Mendel willen met het oprichten van stichting Kwekers in de Kunst dit erfgoed veilig stellen. Inmiddels is met de curator overeenstemming bereikt over de overdracht van het cultureel erfgoed aan de nieuwe stichting. Hiermee wordt voorkomen dat het artistiek erfgoed - partituren, scripts, concepten, lesmateriaal, kostuums, etc - verdwijnen of in de uitverkoop gaan. Daarmee blijft het werk van de mensen van Dario Fo, de vele vrijwilligers en de investeringen van de cultuurfondsen behouden.

Notaris Lars Boelaard van Westland Partners heeft geheel belangeloos de stichting Kwekers in de Kunst vastgelegd en ingeschreven: “Ik hoop dat er in de nabije toekomst weer veel cultuur in het Westland gekweekt gaat worden” sprak hij de kersverse bestuursleden toe.

Er is op dit moment nog niet  expliciet sprake van een doorstart, maar mogelijkheden worden wel onderzocht. Met de oprichting van Kwekers in de Kunst en de medewerking van de curator is er in ieder geval een basis gelegd om mogelijk nieuwe activiteiten in de geest van Dario Fo te ontplooien.

Lees hier ook het artikel uit het AD van vrijdag 17 april 2015.

« terug

Deel deze pagina op: