Ga direct naar de inhoud.

U bent ondernemer en ziek. Wat nu?

Het kan ons allemaal overkomen. Door een ongeval of een ziekte bent u plotseling niet meer in staat om uw werkzaamheden te verrichten. Wie zorgt er voor de continuering van uw bedrijf als u (tijdelijk) uit de running bent?

Indien u directeur-grootaandeelhouder bent, is in de statuten van uw besloten vennootschap vaak opgenomen dat de vennootschap wordt bestuurd door haar bestuur en dat in geval van afwezigheid of verhindering, de algemene vergadering iemand zal moeten aanwijzen die (tijdelijk) belast is met het bestuur.

Bent u echter zowel enig aandeelhouder als enig bestuurder van uw besloten vennootschap, dan werkt deze statutaire bepaling onvoldoende voor u.
Immers, als u afwezig bent, bent u ook niet in staat om een besluit te nemen in de algemene vergadering.

Mocht u echter niet ondernemen als directeur grootaandeelhouder in uw besloten vennootschap maar in de vorm van een eenmanszaak, is er in de wet voor de hierboven genoemde situaties al helemaal geen passende regeling voor u opgenomen.
U kunt dan helemaal nergens op terugvallen!

In beide situaties moet dan in het uiterste geval via de kantonrechter door betrokkenen bewind worden aangevraagd en moet hiervoor de wettelijke procedure worden gevolgd. Gedurende deze periode blijft uw bedrijf echter stuurloos achter!

Westland Partners kan u helpen om dit te voorkomen.

Middels het opstellen van een zogenaamde “Ondernemersvolmacht” zorgt u op voorhand voor een passende oplossing. In de Ondernemersvolmacht kunt u onder andere bepalen wie u moet vervangen als u (tijdelijk) afwezig bent.
Zo voorkomt u problemen voor uzelf, uw bedrijf en wellicht uw gezinsleden in de toekomst.

Westland Partners is u graag van dienst om samen met u een Ondernemersvolmacht op te stellen die aansluit bij uw situatie en behoeften.

Klik hier om te zien welke specialisten van Westland Partners hiervoor voor u klaarstaan.

« terug

Deel deze pagina op: