Ga direct naar de inhoud.

Volksuniversiteit gaat op in de bibliotheek

Bibliotheek Westland en de Volksuniversiteit Westland (VU) gaan de krachten bundelen. Hierdoor wordt het aanbod van de bibliotheek op het gebied van workshops, activiteiten en cursussen nóg groter.

Met het ondertekenen van de officiële akte bij notariskantoor Westland Partners is de Volksuniversiteit Westland gisteren officieel onderdeel geworden van de stichting Bibliotheek Westland. Het runnen van een organisatie als de volksuniversiteit was door de toegenomen werkzaamheden en de digitale revolutie niet meer te bolwerken met alleen maar vrijwilligers. Met Bibliotheek Westland is nu een professionele partner gevonden om het aanbod van cursussen te behouden.

Cursuslocaties

Voor de cursisten en docenten verandert nog niet direct veel. "De cursuslocatie van de VU in Maesemunde in ‘s-Gravenzande blijft behouden", zegt Louise van Arkel, woordvoerster van Bibliotheek Westland. "Maar er komen meer cursuslocaties bij en we gaan ook dingen aanbieden in andere bibliotheken. Het is een uitbreiding van het aanbod dat de bibliotheek al heeft met nóg meer cursussen en opleidingen."

Zo gaat de bibliotheek bijvoorbeeld in één van de vestigingen kennismakingsworkshops verzorgen van cursussen die bij de Volksuniversiteit in het aanbod zitten. "Om mensen daar dan op te attenderen", legt Van Arkel uit. "Als mensen zich afvragen of het iets voor hen is, kunnen ze een proefles, lezing of workshop bijwonen en vervolgens ervoor kiezen om een cursus bij de VU te gaan volgen. Zo bereiken we veel meer mensen en vullen we elkaar ook aan."

Kwaliteit

Want anders dan Bibliotheek Westland heeft de Volksuniversiteit bijvoorbeeld heel veel talencursussen. "De VU heeft een heel mooi aanbod van hoge kwaliteit", weer Van Arkel. "Dat doen ze al jaren, ze staan al meer dan veertig jaar. Wordt allemaal georganiseerd door vrijwilligers. Alleen de docenten krijgen betaald, van het cursistengeld. Met deze samenwerking zit er nu een nóg betere organisatie achter die het achter de schermen gaat regelen. En dat alles in het kader van een leven lang leren, jezelf blíjven ontwikkelen."

Op de foto v.l.n.r.: Ank van der Meulen, Arie van der Sar, Rob van der Kraan van VU Westland, Lars Boellaard van Westland Partners en Renske van Kooij van Bibliotheek Westland.

« terug

Deel deze pagina op: