Ga direct naar de inhoud.

Westland partners aangesloten bij landelijke samenwerking van notariskantoren

Managing partner en notaris mr. Lars Boellaard: “Op de dag dat we werden gevraagd om ons aan te sluiten bij NICO, waren we trots. In NICO, dat staat voor ##Notarissen In Collegiaal Overleg, zagen wij altijd al een groep van notariskantoren waar we ons graag aan spiegelden. Toonaangevende kantoren, die met elkaar de moderne maat van het notariaat slaan. Als je dan gevraagd wordt om je aan te sluiten, ervaar je dat als een erkenning.” Notaris mr. Steffie Michels vult aan: “Om dit te bereiken, hebben we hard gewerkt. Ondanks de crisis, die ook het notariaat in zijn algemeenheid hard heeft geraakt, is Westland Partners gegroeid. Niet alleen in omvang, maar ook als organisatie. Zo is de ISO-certificering een feit, bieden we onze diensten sinds vorig jaar vanuit Naaldwijk en Wateringen aan en hebben we innovatieve nieuwe diensten ontwikkeld. Ik noem bijvoorbeeld onze nevenonderneming “Executele Partners”, die nalatenschappen afwikkelt voor cliënten uit ons steeds groter wordende directe werkgebied. Maar ook voor bekende, landelijke goede doelen wikkelt Executele Partners in heel Nederland nalatenschappen af.”

Kennis en innovatie delen

“Westland Partners blijft ook na de aansluiting bij NICO zelfstandig” legt Boellaard uit. “Wel kan Westland Partners profiteren van de kracht van het landelijke netwerk van veertien grote notariskantoren. En daar profiteert de klant weer van. Het motto van NICO is: ”de kracht van het delen.” En dat blijven we ook met onze cliënten doen. We delen binnen NICO juridische kennis, waardoor de cliënt zich in continuïteit verzekerd weet van een inhoudelijk sterke partner. NICO is ook bezig nieuwe concepten te ontwikkelen, wat voor een enkel kantoor eigenlijk te veel omvattend zou zijn. Als voorbeeld noem ik de ontwikkeling van online-diensten. Zulke diensten sluiten goed aan bij onze nieuwe generatie klanten. De bijbehorende financiële en tijdsinspanning om te komen tot deze ontwikkeling, wordt gedeeld.”

Nationaal en internationaal netwerk

De samenwerking binnen NICO brengt meer. Michels licht toe: “De kantoren binnen NICO vormen een nationaal netwerk. Daarnaast zijn zij aangesloten bij een internationaal netwerk van notaris- en advocatenkantoren “LEX UNION”. Ook dit is een uitbreiding die we zochten. Veel van onze ondernemende of meer vermogende klanten zijn steeds meer internationaal actief. Het is daarom mooi dat we voor hen kennis en diensten samen met vertrouwde kantoren in het buitenland kunnen aanbieden.”

Met vestigingen in Naaldwijk en Wateringen werken bij Westland Partners Advocaten & Notarissen ongeveer 75 mensen. Vanuit gespecialiseerde afdelingen worden notariële en juridische diensten voor iedereen aangeboden. Vanwege haar betrokkenheid met de regio, ondersteunt Westland Partners veel maatschappelijke initiatieven in het Westland actief.

« terug

Deel deze pagina op: