Ga direct naar de inhoud.

Westlanders welkom in nieuwe rechtswinkel!

Westlanders welkom in nieuwe rechtswinkel

Op 30 maart 2015 start een nieuw initiatief. Vanaf 19.00 uur gaan de deuren open van de rechtswinkel, een initiatief van student Roel Valstar in samenwerking met Vitis Welzijn. 25 studenten gaan zich op vrijwillige basis voor de rechtswinkel inzetten. Deze studenten studeren momenteel aan  het HBO of WO en zitten minimaal in hun tweede jaar.

De rechtswinkel is vanaf 30 maart elke maandag en donderdag van 19.00 tot 21.30 uur open. Er wordt uitsluitend op afspraak gewerkt. In de winkel wordt advies gegeven over vragen die gaan over arbeidsrecht, sociale zekerheid, consumentenrecht en huurrecht. Nadat meer ervaring is opgedaan in de rechtswinkel is het mogelijk dat ook andere juridische onderwerpen besproken kunnen gaan worden.

Stichting Rechtswinkel Westland wordt op 24 maart 2015 kosteloos opgericht door Westland Partners Notarissen & Advocaten. Tevens is Westland Partners partner van de Rechtswinkel Westland.

Welke vragen
Inwoners kunnen met allerlei vragen terecht. Zo kan men bij arbeidsrecht onder meer denken aan vragen omtrent ontslag, salaris of een concurrentiebeding. Bij het socialezekerheidsrecht kan worden gedacht worden aan vragen over het toekennen van een werkloosheidsuitkering, terwijl bij het consumentenrecht onder meer vragen over aankopen bij een winkel centraal staan. Tenslotte kan men bij huurrecht denken aan een verhuurder die weigert achterstallig onderhoud uit te voeren.

Aanmelden
Om een gratis juridisch advies gesprek aan te vragen kunnen mensen contact opnemen via info@rechtswinkelwestland.nl of via 06-49637367. De vraag wordt eerst via mail of telefonisch beoordeeld. Afhankelijk van de vraag wordt een afspraak gemaakt of worden mensen doorverwezen. Een afspraak duurt 30 minuten. Twee studenten zijn steeds aanwezig en gaan met bezoekers het gesprek aan. Mocht het niet binnen deze tijd lukken om een advies te geven, dan kan een vervolgafspraak worden gemaakt of wordt het advies later per mail of telefonisch gegeven. Ook is er in het adviestraject een samenwerkingsverband met Westland Partners.

Officiële opening
De officiële opening van de rechtswinkel is op donderdag 2 april. Wethouder Marga de Goeij zal samen met Roel en de studenten de opening verrichten. Meer informatie is te vinden op www.rechtswinkelwestland.nl.

« terug

Deel deze pagina op: