Notariële diensten voor Estateplanning

Heeft u nu een groot vermogen en wilt u de zekerheid dat uw (klein)kinderen daar ook van kunnen profiteren? Binnen Westland Partners is veel expertise te vinden over 'estate planning', het fiscaal vriendelijk laten overgaan van vermogen naar een volgende generatie.

Bekijk onze specialisten

Samen plannen tijdens leven en na overlijden

Een goede planning begint tijdig. Tijdens leven maakt u samen met een estate planner van Westland Partners een inventarisatie van de wensen en mogelijkheden. En vanuit de gedachte dat “samen sterker” maakt, hebben we graag dat ook uw accountant, bankier of fiscalist in de planning wordt betrokken.

Het op te maken plan resulteert in bijvoorbeeld een schenkingsplan, een fiscaal-optimaal testament, maar ook in de planning wie alles voor de erfgenamen regelt en wie het vermogen beheert indien de erfgenamen nog (te) jong zijn.

Menselijke maat en fiscale optimalisatie na een overlijden

Na een overlijden blijkt de kracht van het opgemaakte testament. De keuzes en mogelijkheden die het testament geeft, moeten worden ingevuld. In gesprek met de erfgenamen worden de mogelijkheden in duidelijke taal uitgelegd. Hierbij krijgen de praktische gevolgen van de keuzes de aandacht, maar ook de fiscale implicaties van die keuzes. Samen wordt voor u de optimale mix van keuzes gevonden en voor u uitgewerkt.

Estateplanning bij Westland Partners

Estateplanning bij Westland Partners betekent voor u dat Westland Partners u het volgende biedt:

  • duidelijk taal over ingewikkelde onderwerpen;
  • de inventarisatie van uw wensen en financiële situatie;
  • advies over de inrichting van uw testament en huwelijkse voorwaarden;
  • advisering over de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten (BOF) en de inrichting van uw onderneming om de fiscale mogelijkheden te kunnen gebruiken;
  • de oprichting van een Vrijgestelde BeleggingsInstelling (VBI);
  • schenkingen tijdens leven;
  • het oprichting van een “eigen goed doel” (ANBI), familiefonds of fonds op naam.