eEN EXECUTEUR VOOR EEN VOLLEDIGE ONTZORGING BIJ DE AFWIKKELING VAN EEN NALATENSCHAP

Menig notariskantoor wikkelt een nalatenschap af op een traditioneel notariƫle wijze. Westland Partners doet dat ook. Maar Westland Partners gaat verder. Westland Partners biedt u met Stichting Executele Partners werkelijk de volledige afwikkeling en ontzorging bij de afwikkeling van een nalatenschap aan. Met Stichting Executele Partners worden niet alleen de juridische en fiscale aspecten van de afwikkeling geregeld, maar ook alle praktische aspecten.

Stichting Executele Partners heeft een samenwerkingsovereenkomst met Westland Partners. Ter uitvoering van deze overeenkomst worden alle werkzaamheden ten behoeve van de executeur verricht door (medewerkers van) Westland Partners. Bij Westland Partners zijn gecertificeerd executeurs (www.sce-executeurs.nl) werkzaam.

Bekijk onze specialisten

Waarom een executeur benoemen?

Een nalatenschap afwikkelen doet u - gelukkig maar - niet elke dag. Er kan al gauw een jaar of langer mee gemoeid zijn. Het is ook iets dat veel vraagt van de nabestaanden, op een moment dat zij emotioneel nog sterk betrokken zijn. Het kost veel tijd en energie om bedrijven en instanties te benaderen die in kennis moeten worden gesteld. Ook praktische zaken, zoals de opzegging van abonnementen, zijn helaas vaak geen kwestie van één brief of telefoontje. En tijd is niet de enige beperkende factor. Ook de afstand kan een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan erfgenamen die verspreid over Nederland of in het buitenland woonachtig zijn. Maar ook een spreekwoordelijke afstand die tussen nabestaanden bestaat of dreigt te ontstaan na een overlijden, kan het afwikkelen van een nalatenschap bemoeilijken.

Wilt u dat na uw overlijden de nalatenschap voortvarend wordt verdeeld? Op de manier die uw erfgenamen niet onnodig belast? Dan is het verstandig een executeur te benoemen. Een goede executeur is niet emotioneel betrokken, maar staat uw nabestaanden wél persoonlijk bij. Het is een specialist die de weg kent - zowel wat betreft de notariële als de fiscale kant - en die praktisch handelt.

Executele partners: benoemd tijdens het leven of aan te stellen na overlijden

U kunt Executele Partners bij het opmaken van uw testament benoemen tot executeur. U krijgt dan bij de ondertekening van het testament een overlijdensdossier mee, waarin u belangrijke gegevens eenvoudig kunt ordenen. Na een overlijden maakt dat efficiënt aan de afwikkeling van de nalatenschap kan worden begonnen.

Het komt ook vaak voor dat na een overlijden de benoemde executeur de afwikkeling niet (meer) zit zitten; de verhoudingen binnen de familie zijn veranderd, de (leef)tijd speelt een rol of de aansprakelijkheid van de executeur schrikt af. In zulke situaties kunt u Executele Partners na een overlijden in de plaats stellen of toevoegen aan de oorspronkelijke executeur (als het testament dit toelaat) of een volmacht geven om de afwikkeling namens de oorspronkelijke executeur te laten afwikkelen.

Voor particulieren en charitieve instellingen

Executele Partners wikkelt voor menige familie nalatenschappen af. Maar ook bij nalatenschappen waar landelijke Goede Doelen bij betrokken zijn, wikkelt Executele Partners nalatenschappen af. Samen met Executeursdiensten.nl BV (www.executeursdiensten.nl) zijn diverse samenwerkingsovereenkomsten gesloten, ter uitvoering waarvan nalatenschappen - waar ook in Nederland opengevallen - efficiënt en deskundig voor deze charitatieve instellingen worden afgewikkeld. 

De afwikkeling van een nalatenschap door Executele Partners

Het afwikkelen van administratieve en financiële formaliteiten, zoals:

 • het laten afgeven van een verklaring van erfrecht en/of verklaring van executele;
 • het structureren van de administratie;
 • het afwikkelen van de post en lopende zaken;
 • het in kaart brengen van banksaldi, effecten, schulden en vorderingen;
 • het beëindigen of wijzigen van verzekeringen, lidmaatschappen en/of abonnementen;
 • het informeren van instanties;
 • het aanvragen/wijzigen van uitkeringen en/of pensioen t.b.v. nabestaanden;
 • het opstellen van een boedelbeschrijving;
 • het inschakelen van een makelaar/taxateur.

 Het beheren van goederen behorend tot de nalatenschap:

 • het beheren en in verkoopconditie houden van huis en tuin;
 • het leeg en schoon laten opleveren van het huis;
 • het opslaan van (inboedel)goederen.

 Het adviseren over het afwikkelen van de nalatenschap voor verdeling:

 • het verzorgen van de aangifte erfbelasting en laatste aangifte inkomstenbelasting;
 • het maken van berekeningen erfbelasting;
 • het controleren van opgelegde aanslagen inkomsten- en erfbelasting.

Het gereedmaken van de nalatenschap voor verdeling en uitvoering van de verdeling van de nalatenschap:

 • het laten taxeren van de boedel door een erkende taxateur;
 • het verdelen van goederen;
 • het verkopen van het eigen bedrijf of het zorgen voor definitieve opvolging;
 • het verkopen en overdragen van een woning;
 • het verkopen van vervoermiddelen, zoals auto, caravan of boot.
 • Meer info over de executeur vindt u hier.

  Notarissen Lars Boellaard en Linda Ruygrok-de Zeeuw zijn lid van NOVEX en via NOVEX benoemd tot SCE-executeur.

   

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat we precies voor u kunnen betekenen en welke kosten daarmee gemoeid zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen