Mr. A.A. (Arie) van den Berg

Advocaat

Arie van den Berg heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft zijn master in 2010 afgerond. Arie is op 23 maart 2012 beëdigd als advocaat nadat hij eerst ruim een jaar als juridisch medewerker heeft gewerkt. In de afgelopen zeven jaar heeft hij veel ervaring opgedaan in het familierecht en het strafrecht. Sinds juli 2019 is Arie verbonden aan Westland Partners. 

Zijn focus en expertise liggen met name op het gebied van het familierecht en het strafrecht. In beide rechtsgebieden gaat het om juridische kwesties die direct invloed hebben op het persoonlijke leven van mensen en vaak gepaard gaan met (heftige) emoties. Arie onderscheidt zich naast zijn expertise en ervaring door zijn vermogen mensen gedurende het hele traject te begeleiden, niet alleen op juridisch gebied maar ook zeker met aandacht voor de emoties. Als advocaat en als mens ziet Arie dit altijd als een mooie uitdaging omdat iedere zaak en ieder mens uniek is.

Secties

  • Personen- en Familierecht
  • Strafrecht

Specialisaties

  • Echtscheiding
  • Personen- en Familierecht
  • Strafrecht

Opleidingen

  • Rechtsgeleerdheid, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Beroepsopleiding Advocatuur

mr. Arie van den Berg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
- Personen- en Familierecht
- Strafrecht
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Columns van Mr. A.A. (Arie) van den Berg

advocaat echtscheiding gemeenschappelijke rekening 23-09-2019

Geld verkregen met een uitsluitingsclausule gestort op gemeenschappelijke rekening: recht op vergoeding?

Betekent het automatisch dat als een onder uitsluitingsclausule verkregen bedrag is gestort op een gemeenschappelijke rekening, er een recht op vergoeding door de gemeenschap bestaat? Advocaat Arie van den Berg legt het uit in deze column. 

shutterstock 563237062 05-09-2019

Wet herziening partneralimentatie: vanaf 2020 van 12 naar 5 jaar

Als u gaat scheiden, u het voornemen heeft te gaan scheiden of uw (ex-)partner heeft u gezegd te willen gaan scheiden, dan is het voor de duur van de partneralimentatie van belang of het verzoekschrift in 2019 of in 2020 wordt ingediend bij de rechtbank. In deze column leest u waarom dit zo is.