mr. M. (Milou) de Groot

Advocaat

Milou de Groot studeerde in 2018 af aan de Universiteit van Leiden met een specialisatie in het familie- en jeugdrecht. Tijdens haar studie is Milou als stagiaire werkzaam geweest bij het team Jeugd van de rechtbank Rotterdam. Daarna behaalde zij een master jeugdrecht aan de Universiteit Leiden en een master privaatrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

In 2020 startte zij haar loopbaan in de advocatuur bij een advocatenkantoor in Schiedam waar zij reeds sinds 2018 als juridisch medewerker werkzaam was. Zij hield zich binnen het kantoor voornamelijk bezig met de algemene civiele rechtspraktijk. Omdat, zoals het spreekwoord zegt, het bloed kruipt waar het niet gaan kan is zij in oktober 2022 overgestapt naar Westland Partners. Als familierechtadvocaat wel te verstaan.

Een familierechtadvocaat is tijdens het echtscheidingsproces eigenlijk onmisbaar. Niet alleen is een advocaat de enige die het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank kan indienen, ook heeft een echtscheiding doorgaans een enorme impact op uw leven. Een veelheid van zaken komt op u af die moeten worden geregeld. In veel gevallen dient bijvoorbeeld een ouderschapsplan te worden opgesteld en zal een regeling moeten worden getroffen over de verdeling van de gemeenschap van goederen of het afwikkelen van uw huwelijkse voorwaarden. Milou staat u bij en geeft u advies op de momenten waarop u het zelf lastig heeft en rationele beslissingen niet altijd voor de hand liggen. Zij probeert samen met u de zaken zo nodig buiten rechte op te lossen, maar schuwt de gang naar de rechter niet. Wel houdt zij daarbij de onderlinge verstandhouding tussen partijen altijd in acht, waarbij zij tevens oog houdt voor de belangen van betrokken minderjarige kinderen.              

Naast echtscheidingen legt Milou zich toe op zaken als verdelingen, het afwikkelen van huwelijkse voorwaarden, erkenning, omgang, gezag, alimentatie, naamswijziging en andere daaraan gerelateerde zaken. Milou heeft verder een bijzondere interesse in afstamming en het ‘anders ouderschap’, zoals adoptie en draagmoederschap.

Milou haar werkwijze wordt gekenmerkt door haar gedrevenheid en het bieden van een duidelijk en deskundig juridisch advies. Zij legt ingewikkelde materie in het recht duidelijk uit, zodat het voor een ieder te begrijpen is. Door haar degelijke voorbereiding, haar inzicht in de menselijke verhoudingen en haar toewijding bent u bij haar in goede handen. Milou is kritisch op de inhoud, maar zacht op de persoon. Eén ding is zeker: met haar Rotterdamse mentaliteit en gezonde portie Westlandse nuchterheid, zal Milou zich volledig inzetten voor uw (financiële) belangen!  

Rechtsgebied

  • Familierecht
  • Algemene civiele rechtspraktijk

Opleidingen

  • Beroepsopleiding Advocatuur
  • Master Privaatrecht
  • Master Jeugdrecht

Columns van mr. M. (Milou) de Groot