Ga direct naar de inhoud.

WP-TV

Een huis kopen

Gaat u een woning kopen? Of het nu gaat om een appartement, een huis, om nieuwbouw of een bestaand huis, u krijgt altijd te maken met rechten en plichten.
»


Een huis verkopen

In het koopcontract komen de afspraken die u met de koper van uw woning maakt over de overdracht en de voorwaarden waaraan moet worden voldaan. U kunt dit contract bij de notaris laten opstellen, hij kent alle juridische haken en ogen. De overdracht vindt altijd bij de notaris plaats. »


Geregistreerd partnerschap

Hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan zijn alle bezittingen en schulden automatisch van u samen. Als u dit niet wilt dan moet u dit vastleggen in partnerschapsvoorwaarden. »


Trouwen

Bent u getrouwd, dan regelt de wet automatisch dat alle bezittingen en schulden van u samen zijn. Wilt u dit niet, maak dan huwelijkse voorwaarden. Dit kan voor, maar ook tijdens het huwelijk. Bijvoorbeeld als u een eigen bedrijf start. »


Volmacht

Wat regel je met een volmacht en hoe gaat dit in zijn werk? Met een volmacht geeft u een ander de bevoegdheid namens u te handelen. Dat betekent niet dat u dit zelf niet meer mag doen. »


Testament

Moet ik een testament laten maken en wat kan ik daarin regelen? Als u niet wilt dat de wet regelt wat er met uw nalatenschap moet gebeuren, dan is het verstandig een testament te laten maken bij de notaris. Samen bespreekt u uw wensen. »


Executeur

Wat doet een executeur bij een nalatenschap? Dat hangt af van wat daarover in het testament staat. De notaris kan u adviseren wat u wel en niet mag doen, als u executeur bent. »


Pagina nummers