Woning (tijdelijk) verhuren? Let op!

woensdag 6 mei 2015

Wist u dat een huurovereenkomst voor bepaalde tijd ook moet worden opgezegd? 

Op 6 mei 2015 is een artikel over dit onderwerp verschenen in Het Hele Westland.

Hieronder treft u de tekst aan zoals geplaatst in Het Hele Westland:

‘’Jan heeft een leegstaande woning en die wil hij tijdelijk verhuren. Piet wil de woning wel gaan huren en Jan en Piet spreken af dat de woning voor één jaar aan Piet wordt verhuurd. Jan heeft een mooie huurovereenkomst opgesteld, waarin de afspraken zijn opgenomen. Aan het einde van de huurtermijn zegt Jan de huurovereenkomst op. Piet wil echter niet vertrekken en aanvaardt de opzegging niet. Jan snapt er niets van, hij had toch een huurovereenkomst gesloten voor bepaalde tijd?’’

Dit is een veel voorkomend probleem waar particuliere verhuurders tegenaan lopen. Ze sluiten een huurovereenkomst voor bepaalde tijd en gaan er dan van uit dat de huurder aan het einde van de huurtermijn uit de woning moet.

Niets is minder waar. Ook voor een huurovereenkomst voor bepaalde tijd geldt dat deze moet worden opgezegd en dat de huurder moet instemmen met de opzegging. Stemt de huurder niet in met de opzegging, dan zal de verhuurder de rechter moeten inschakelen om de huurovereenkomst te beëindigen. Ook dan geldt dat de rechter dit niet zomaar zal toestaan.

Dit is slechts een van de vele obstakels waar je als verhuurder van een woning tegenaan kunt lopen. Mocht u dus een woning hebben die u (tijdelijk) wilt verhuren, schakel dan altijd een professional in.

Onze huurrechtadvocaten kunnen veel voor u betekenen. Zo kunnen zij u begeleiden in het traject van het opstellen van een huurovereenkomst, maar u ook bijstaan op het moment dat er problemen ontstaan.

Voor Jan had dat kunnen betekenen dat de huurovereenkomst zodanig was opgesteld, dat tijdelijke verhuur wel mogelijk was geweest. Er zijn namelijk soms wel juridische mogelijkheden om het probleem van Jan te ondervangen. Anders kan Jan worden bijgestaan – wanneer Piet echt niet wil meewerken en dit kans van slagen zou kunnen hebben – om toestemming aan de rechter te vragen.

EVEN OVERLEGGEN?

BEL ONS

 

Makelaar aansparkelijk

Terug naar overzicht