Advocaat ERFRECHT

Heeft u problemen bij de verdeling van een erfenis? Wat de verdeling van een nalatenschap vaak ingewikkeld maakt zijn de familiebanden, maar ook om andere redenen kan discussie ontstaan over de juiste verdeling. Onze erfrecht advocaten zijn zeer ervaren op het gebied van erfrechtelijke geschillen en staan u graag bij.

BEL MIJ TERUG

Juridisch advies van een erfrecht advocaat

Mensen worden ouder. Dat is (ook) een reden dat er vaker sprake is van vergeetachtigheid, (beginnende) dementie en soms zelfs wilsonbekwaamheid. Dat kan leiden tot discussies. Kon erflater nog wel zelf beslissen? En hoe moet er worden omgegaan met tal van schenkingen aan een van de kinderen die pas na het overlijden van erflater aan het licht komen? Welke schenkingen ‘tellen mee’? Voor het behartigen van uw belangen is de combinatie van degelijke kennis van zowel het erfrecht als het procesrecht noodzakelijk. Onze erfrecht advocaten hebben jarenlange ervaring in het geven van juridisch advies over hoe uw zaak het beste opgelost kan worden. Lees hier meer over juridisch advies.

Voordelen van een advocaat erfrecht

 • Wij hebben jarenlange ervaring in het adviseren en procederen in slepende en complexe erfrechtzaken;
 • Tim Fluitman is lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland;
 • Tim Fluitman wordt ook vaak ingeschakeld door notarissen en adviseurs en geeft second-opinions in lopende erfrecht zaken;
 • Al uw juridische zaken kunt u bij één advocaten- en notarissenkantoor onderbrengen.

Afwikkelen van een erfenis

Op het moment dat een familielid of uw partner overlijdt, moet er veel geregeld worden. Het afhandelen van een erfenis kan een complexe aangelegenheid zijn. Wie is bijvoorbeeld bevoegd om te erfenis af te wikkelen en/of te procederen? Is het wel verstandig om de erfenis te aanvaarden of is het beter om te verwerpen (en zo ja: aanvaart u dan zuiver of beneficiair)? Wat gebeurt er met de woning? Als het voor u de eerste keer is dat u een erfenis gaat afhandelen, dan zult u wellicht veel nieuwe termen tegenkomen. Lees hier meer over het afwikkelen van een erfenis

Opeisen erfdeel/kindsdeel

Er zijn een tal van erfrechtelijke regels waar u misschien nog nooit van gehoord hebt, maar waar u zich wel aan dient te houden. Wist u bijvoorbeeld dat kinderen altijd een kindsdeel van een erfenis kunnen ontvangen? Ongeacht of erflater het kind wilde onterven. Dit heet de legitieme portie. U kunt hierbij ook denken aan de situatie dat de langstlevende ouder hertrouwt of gaat samenwonen en daarbij de nieuwe partner als erfgenaam aanwijst. Ook dan heeft een kind nog altijd recht op een legitieme portie. Lees hier meer over het opeisen van uw kindsdeel

Kosten

Wij geven duidelijk inzicht in de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een erfrecht advocaat. Wanneer de aard van de zaak het toelaat, wordt een vaste prijs gehanteerd die vooraf met u wordt afgesproken.

Waar kunnen wij u onder andere bij van dienst zijn

 • Wat zijn uw rechten en plichten;
 • Wat staat er precies in het testament? Is het testament wel geldig?
 • Bij onterving;
 • Onze Erfrecht advocaat ondersteunt bij verdeling van de erfenis;
 • Oneerlijke verdeling van de erfenis;
 • Bij misbruik van een volmacht;  
 • Executeur testamentair ontslaan of verweer voeren tegen een gevraagd ontslag;
 • Benoeming of ontslaan van een vereffenaar of verweer voeren tegen een gevraagde benoeming of ontslag;
 • Uitleg van een testament.

Advocaat Erfrecht Rotterdam & Naaldwijk

De Erfrecht Advocaten in Rotterdam en Naaldwijk hebben ruime ervaring in het Erfrecht. Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Review

De specialist heeft mijn dossier met grote vakkundigheid behartigd. Gedurende het verloop van
de zaak werd ik op de hoogte gehouden en werden verschillende opties besproken.
Ik ben erg tevreden met het resultaat en kan Westland Partners sterk aanbevelen.

- Paul, advocaatscore

Uw specialisten voor erfrecht

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze erfrecht advocaten bellen u vrijblijvend terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.

Let op: Mogelijk komt u in aanmerking voor een toevoeging, ofwel subsidie voor de kosten van een advocaat. Klik hier voor meer informatie.

Blog items over erfrecht

Onvoorziene vorderingen na zuivere aanvaarding

De gevolgen van een overlijden tijdens de echtscheidingsprocedure

15 juli 2020

Ultieme stappenplan voor het afhandelen van een erfenis

Hoe kom ik erachter of ik erfgenaam ben?

30 april 2018

Zo kunt u uw kindsdeel opeisen

8x juridisch advies rondom de erfenis