Ga direct naar de inhoud.

Erfrecht Advocaat

Erfrecht is niet nieuw. Het is wel steeds vaker actueel en kan rekenen op steeds meer aandacht in de media. Dat komt onder meer doordat men meer vragen stelt en niet zomaar genoegen neemt met de wijze waarop een nalatenschap wordt afgewikkeld. Vaak hebben partijen daarover vragen en/of ontstaat onenigheid over de afwikkeling van een erfenis. Ook het feit dat mensen ouder worden en er daardoor (relatief) gezien vaker sprake is van vergeetachtigheid, (beginnende) dementie en soms zelfs wilsonbekwaamheid leidt tot discussies. Kon erflater nog wel zelf beslissen? Wist erflater nog wat hij deed? En hoe moet er worden omgegaan met tal van schenkingen aan een van de kinderen die eerst na overlijden van erflater aan het licht komen? Zomaar een greep vragen uit de alledaagse praktijk. 

Erfrecht in de praktijk

In die praktijk blijkt dat men bij het voeren van een erfrechtelijke procedure op tal van valkuilen stuit. Wie is bijvoorbeeld bevoegd te procederen? Tegen wie kan wel en tegen wie kan juist niet worden geprocedeerd? Worden door verkeerde keuzes mogelijk rechten verspeeld? En wat zijn alternatieven om ondanks valkuilen op de weg tóch het gewenste doel te bereiken? Voor het behartigen van uw belangen is dus de combinatie van degelijke kennis van zowel het erfrecht als het procesrecht een noodzaak. 

Waarom een erfrechtadvocaat van Westland Partners?

Die combinatie vindt u bij Westland Partners. Bij Westland Partners staan de erfrechtspecialisten mr. Tim Fluitman en mr. Laura Leunissen voor u klaar. Beiden zijn zeer ervaren en deskundige erfrechtadvocaten die uw belangen kunnen behartigen. Fluitman en Leunissen hebben jarenlange ervaring in zowel adviseren als procederen in slepende en complexe erfrechtkwesties en zijn lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland. Dit en vele andere succesfactoren maken Westland Partners dé erfrechtspecialist van het Westland.

Tim Fluitman wordt ook vaak ingeschakeld door notarissen en adviseurs en geeft second-opinions in lopende erfrecht zaken. Laura Leunissen is tevens mediator en gespecialiseerd in het (overige) personen- en familierecht. Zij kan ook vanuit deze invalshoek uw belangen behartigen.

De zaken lopen uiteen van het ten onrechte niet ontvangen van een verklaring van erfrecht, het verkrijgen van informatie over de omvang van de nalatenschap, bepaling van de erfenis verdeling tot het aanvechten van de geldigheid van een testament. En nog veel meer.

In sommige situaties is het mogelijk dat erflater schulden had en deze geërfd worden door familieleden. In dit geval kunt u de erfenis verwerpen. U ontvangt dan niets van de erfenis, maar ook geen schulden. Ook beneficiaire aanvaarding behoort tot de mogelijkheden, dat wordt ook wel aanvaarding onder het voorrecht van boedelbeschrijving genoemd; u geeft dan aan dat u de erfenis alleen aanvaardt als er sprake is van een positief saldo. In beginsel leidt de beneficiaire aanvaarding door één erfgenaam tot de vereffening van een nalatenschap. Een erfrechtadvocaat weet als geen ander wat u het beste kunt doen in situaties zoals deze.

Daarnaast zijn er tal van regels waar u misschien nog nooit van gehoord hebt, maar waar u zich wel aan dient te houden. Wist u bijvoorbeeld dat kinderen altijd een deel van een erfenis kunnen ontvangen? Ongeacht of erflater het kind wilde onterven. Dit heet de legitieme portie.

In deze steeds complexer wordende wereld zijn weinig dingen zeker. Eén ding is dat wel: iedereen komt een keer te overlijden en dan moeten veel zaken omtrent de nalatenschap worden geregeld. Onze erfrechtspecialisten staan u in al dit soort gevallen bij door te adviseren en waar nodig te procederen, zodat u uiteindelijk ontvangt waar u recht op hebt. Of zich kunt verweren tegen aanspraken van andere partijen.

De gespecialiseerde erfrechtpraktijk van Westland Partners is bovendien een uitstekend voorbeeld van de bundeling van krachten tussen de erfrechtspecialisten van afdeling advocatuur en notariaat van Westland Partners. U bent daarmee verzekerd van een voortvarende én kundige aanpak van de zaak; dat alles onder één dak.


Uw erfrecht advocaten

Wilt u meer informatie over Tim Fluitman of Laura Leunissen? Bekijk hun persoonlijke pagina via de onderstaande afbeelding of neem zelf contact met hen op via e-mail of telefoon.

Erfrecht Advocaat

mr. T.J. (Tim) Fluitman

Erfrecht Advocaat

mr. L.E. (Laura) Leunissen

Laat u terugbellen door een specialist

Heeft u een dringende vraag of wilt u het liefst zo snel mogelijk actie ondernemen? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Laura of Tim belt u dan zo spoedig mogelijk terug. Uiteraard wanneer het u uitkomt, zo nodig buiten kantooruren.

Deel deze pagina op:

« terug