Ga direct naar de inhoud.

Erfrecht advocaat

Erfrecht is niet nieuw. Het is wel steeds vaker actueel en kan rekenen op steeds meer aandacht in de media. Dat komt onder meer doordat men meer vragen stelt en niet zomaar genoegen neemt met de wijze waarop een nalatenschap wordt afgewikkeld. Ook het feit dat mensen ouder worden en er daardoor (relatief) gezien vaker sprake is van vergeetachtigheid, (beginnende) dementie en soms zelfs wilsonbekwaamheid leidt tot discussies. Kon overledene nog wel zelf beslissen? Wist overledene nog wat hij deed? En hoe moet er worden omgegaan met tal van schenkingen aan een van de kinderen die eerst na overlijden aan het licht komen? Zomaar een greep vragen uit de alledaagse praktijk.

Erfrecht in de praktijk

In die praktijk blijkt dat men bij het voeren van een erfrechtelijke procedure op tal van valkuilen stuit. Wie is bijvoorbeeld bevoegd te procederen? Tegen wie kan wel en vooral tegen wie kan juist niet worden geprocedeerd? Worden door verkeerde keuzes mogelijk rechten verspeeld? En wat zijn alternatieven om ondanks valkuilen op de weg tóch het gewenste doel te bereiken? Voor het behartigen van uw belangen is dus de combinatie van degelijke kennis van zowel het erfrecht als het zuivere procesrecht noodzaak.

Bij Westland Partners staan de specialisten mr. Tim Fluitman en mr. Laura Leunissen voor u klaar. Beiden hebben jarenlange ervaring in zowel het adviseren- als procederen in slepende en complexe erfrechtkwesties en zijn lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland. Voorbeeld van een uitspraak van een complexe erfrechtzaak van Tim Fluitman: voor recht is verklaard dat een testament dat een jaar voor overlijden werd gepasseerd bij de notaris nietig was. Hiertoe was - met succes - aangevoerd dat bij overledene op het moment van passeren van het nieuwe testament sprake was een stoornis in de geestvermogens. ( ECLI:NL:RBDHA:2015:11927)

De gespecialiseerde erfrecht praktijk van Westland Partners is bovendien een uitstekend voorbeeld van de bundeling van krachten tussen de specialisten van de afdelingen advocatuur en notariaat van Westland Partners. U bent daarmee verzekerd van een voortvarende én kundige aanpak van de zaak; dat alles onder één dak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mr. T.J. (Tim) Fluitman of mr. L.E. (Laura) Leunissen, als advocaat verbonden aan Westland Partners Notarissen & Advocaten te Naaldwijk. Telefoon: 0174-637597 email: fluitman@westlandpartners.nl of leunissen@westlandpartners.nl 

website: www.westlandpartners.nl


Uw specialisten

Erfrecht advocaat

mr. Tim Fluitman

Erfrecht advocaat

mr. Laura Leunissen

Deel deze pagina op: