Advocaat Contractenrecht en aansprakelijkheid

 

BEL MIJ TERUG

Contractenrecht (overeenkomst)

Iedereen krijgt wel eens te maken met het sluiten van een contract/overeenkomst.  Een contract komt in de regel pas uit de kast als er tussen de contractspartijen een geschil ontstaat. Het komt vaak voor, dat dan pas blijkt dat er onvolledige of onjuiste bepalingen zijn opgenomen. Het kan ook zo zijn dat één van de contractspartijen de gemaakte afspraken niet naleeft. Dit kan resulteren in langdurige en kostbare procedures. Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeer zeker voor het contractenrecht. Een goed en helder geformuleerd contract voorkomt dat u de kwestie voor de rechter moet uitvechten. Voorbeelden van contracten zijn: de arbeidsovereenkomst, de koopovereenkomst, de huurovereenkomst maar ook algemene voorwaarden. Onze advocaten contractrecht en advocaten ondernemingsrecht Rotterdam en Naaldwijk kunnen u hierbij helpen.

Aansprakelijkheidsrecht

Het aansprakelijkheidsrecht hangt nauw samen met het contractenrecht. Als de ene partij zijn afspraken uit de overeenkomst niet nakomt, wordt er door de andere partij vaak schade geleden. De schadeveroorzakende partij kan dan aansprakelijk worden gesteld.  

Er moet sprake zijn van een zogenaamde tekortkoming in de nakoming. De tekortkoming is echter niet het enige vereiste voor aansprakelijkheid. Er moet ook een relatie bestaan tussen de schade en de tekortkoming. Daarnaast moet de tekortkoming aan de schadeveroorzakende partij kunnen worden toegerekend. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn; denk hierbij bijvoorbeeld aan overmacht.

Ook kan er sprake zijn van een onrechtmatige daad. Voorbeelden daarvan zijn: u krijgt te maken met oneerlijke concurrentie, u krijgt letterlijk klappen van een persoon of de watertank van de buurman scheurt waardoor uw bedrijf of u aanzienlijke waterschade heeft. Ook in dit soort situaties kunnen de contractrecht advocaten van Westland Partners u met raad en daad bijstaan.

Advocaat Ondernemingsrecht Rotterdam & Naaldwijk

De Ondernemingsrecht Advocaten in Rotterdam en Naaldwijk hebben ruime ervaring in het Contractenrecht en Aansprakelijkheidsrecht. Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Uw specialisten voor contractenrecht en aansprakelijkheid

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze advocaten bellen u vrijblijvend terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.

Blog items over contractenrecht en aansprakelijkheid

Een goed begin is het halve werk: contracten sluiten

Nuttige informatie voor ondernemers: dit effect kan Corona op jouw contracten hebben

Het ABC bij het sluiten van overeenkomsten

8 oktober 2020

Kan ik een contract ontbinden vanwege de Coronacrisis?

1 januari 2020