Advocaat Fusie en overname (mergers & acquisitions)

Bij een fusie of overname is het van belang dat uw gevoel en ratio overeenkomen. U gaat ten slotte uw levenswerk verkopen of u koopt dat van een ander. Het zijn complexe trajecten die de juiste begeleiding vragen. Onze advocaten fusies en overnames begeleiden veelvuldig overnames uit de regio. Mede door deze ervaring kunnen zij u als ondernemer van hoogwaardig juridisch advies voorzien en reageren zij adequaat op de mogelijkheden en risico’s die bij een fusie of overname komen kijken.

BEL MIJ TERUG

Westland partners is onder andere betrokken geweest bij:

Samengaan van Venco en IO4U

Samengaan IT-specialist Venéco en IO4U

Meer info

Samengaan Veneco en DB

Samengaan IT-specialisten Venéco en DB+

Meer info

Overname Valk de Groot

Terugkoop van oprichtersfamilie
Van der Valk + De Groot

Meer info

Overname Hartman

Best Fresh Group neemt A.C. Hartman over

Meer info

Overname ABC Westland

Verkoop bedrijventerrein door ABC Westland 

Meer info

 

whc

Samengaan Demokwekerij
Westland en GFFX in WHC Expo

 

logo social

Is uw fusie/overname de volgende in deze lijst?

 

Juridisch advies bij fusie of overname

Bij een fusie of overname komen soms stevige onderhandelingen kijken en in het proces zult u belangrijke beslissingen moeten nemen, bijvoorbeeld over de prijs en verdere voorwaarden van de transactie. Ook de waardering van de onderneming speelt hierin een belangrijke rol.

Bij Westland Partners werken advocaten die zich dagelijks bezig houden met het adviseren in dergelijke M&A transacties en die u daarin kunnen ondersteunen en ontzorgen. Deze advocaten beschikken over de nodige kennis en know how om begeleiding te bieden bij fusies, overnames, onderhandelingen, juridisch boekenonderzoek (due diligence) en al hetgeen hierbij komt kijken van ‘letter of intent’ (intentieverklaring) tot ‘closing’.

Zij begrijpen als “dealmaker” het belang van een goede juridische ondersteuning van uw transactie zonder de door u gewenste deal uit het oog te verliezen. Zo weten onze specialisten voor u een optimaal resultaat te bereiken. Centraal staat de strategie om voor u de gunstige deal te realiseren en om uw positie te optimaliseren. Lees meer over fusie en overname in de column van Peter Quist. In de column van Thomas van der Lans leest u hoe u een bedrijfsovername of fusie regelt.  

Voordelen van een advocaat fusie- en overname

 • Westland Partners richt zich op de zakelijke markt en begeeft zich dagelijks onder de ondernemers, van eenmanszaak tot (beursgenoteerde) vennootschap. 
 • De advocaten van Westland Partners hebben veel ervaring met het adviseren in fusies en overnames. Zij kunnen ‘out of the box’ denken, win-win situaties creëren, risico’s voor u wegnemen, grote financiële voordelen behalen, kosten besparen en afspraken goed vastleggen.
 • U profiteert van de aanwezige expertise onder één dak bij Westland Partners.
 • Zo nodig werken wij in teams en samen met andere disciplines (zoals “in house” met ons notariaat en ‘‘out house’’ bijvoorbeeld met uw eigen accountant of financieel adviseur).

Wat u van ons kunt verwachten

Onze advocaten, gespecialiseerd in fusie en overname, werken pragmatisch en oplossingsgericht. Het denken in oplossingen betekent dat meestal advisering en begeleiding volstaat, maar soms - als procedure onvermijdelijk is – worden juridische maatregelen ook niet uit de weg gegaan. Wij schuwen het een, noch het ander. Onze adviezen zijn duidelijk en op maat, waarbij aantoonbare toegevoegde waarde voorop staat.

Kosten

Wij geven duidelijk inzicht in de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een advocaat. Wanneer de aard van de zaak het toelaat, wordt een vaste prijs gehanteerd die vooraf met u wordt afgesproken.

Waar kunnen wij u onder andere bij van dienst zijn:

 • Ontslag bestuurder
 • Algemene vergaderingen van aandeelhouders en besluitvorming binnen de aan de onderneming verbonden organen
 • Boekenonderzoek (due diligence)
 • Bestuurdersaansprakelijkheid en het beperken van het risico daarop
 • Advisering aan aandeelhouders en aandeelhoudersgeschillen
 • De aandeelhoudersovereenkomst
 • Insolventie, herstructurering en doorstart
 • Beslag en executie
 • Joint ventures
 • Financieringskwesties
 • Commerciële contracten

Advocaat Fusie en Overname (M&A) Rotterdam & Naaldwijk

De Ondernemingsrecht Advocaten in Rotterdam en Naaldwijk hebben ruime ervaring in het begeleiden van Fusies en Overnames. Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Review

De specialist van Westland Partners heb ik ervaren als een deskundig jurist en een bekwaam advocaat. Bovendien creatief, veelzijdig en resultaatgericht. De specialist weet een situatie heel goed te plaatsen in de juridische context en praktijk. Daaraan koppelt hij een plezierige omgang en een benadering die begrijpelijk is. In goed overleg wordt gekozen voor een bepaalde aanpak, die vervolgens doelgericht en resultaatgericht wordt doorlopen, met goede communicatie naar de cliënt.

- Pieter, advocaatscore

Uw specialisten voor FUSIE EN OVERNAME

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze ondernemingsrecht advocaten bellen u vrijblijvend terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.

Blog items over fusie en overname (mergers & acquisitions)

Bedrijfsovername: de privé borgstelling

Overname in een notendop: deze fases doorloopt u bij een bedrijfsovername

2 juli 2020

Zo regelt u een bedrijfsovername