Ga direct naar de inhoud.

Arbeidsrecht advocaat

Een arbeidsrecht advocaat houdt zich bezig met de rechten en plichten die voortvloeien uit arbeidsrelaties; niet alleen als er al een arbeidsrelatie bestaat, maar ook als partijen een arbeidsrelatie aan willen gaan of als zij de arbeidsrelatie willen beëindigen.

Zo adviseert een arbeidsrecht advocaat de werknemer of de werkgever onder meer over de vorm van de arbeidsrelatie: moet het bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst worden of liever een overeenkomst van opdracht? Moet de overeenkomst voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd gelden? Wordt het een 0-urencontract of een contract met vaste uren en kan de (arbeids)overeenkomst zonder consequenties nog een keer worden verlengd?

Tevens adviseert een arbeidsrecht advocaat over de voorwaarden van de arbeidsrelatie: willen partijen een concurrentiebeding? Welke opzegtermijn kunnen partijen hanteren en wat geldt er bij ziekte? Als een arbeidsrelatie moet worden beëindigd, bekijkt een arbeidsrecht advocaat of dat kan, wat partijen daarvoor moeten doen en welke consequenties daaraan zijn verbonden.

Een goede advisering is het halve werk. Daarmee wordt de kans op geschillen c.q. conflicten over bijvoorbeeld onduidelijkheden over rechten en plichten een stuk kleiner. Helaas kunnen conflicten niet altijd worden voorkomen, bijvoorbeeld bij ontslag, een reorganisatie of ziekteverzuim. Zo’n situatie is erg vervelend en emotioneel en kan de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer behoorlijk schaden. Mocht het tot een arbeidsgeschil/-conflict komen, dan is het zaak om dit geschil volgens de wet- en regelgeving naar een goed einde te leiden. De insteek is een resultaat dat voor zowel werkgever als werknemer de gewenste uitkomst biedt. Dát is het belang waar een arbeidsrecht advocaat u ook in bijstaat; als het kan met elkaar, maar als het moet via de rechter.  

Met Westland Partners heeft u de beschikking over dé specialist. Onze arbeidsrecht advocaten hebben zich volledig toegespitst op het bijstaan van zowel werknemers als werkgevers. Heeft u behoefte aan ondersteuning of advies? Vraag het dan aan één van onze specialisten.

 

Gratis en vrijblijvend kennismaken met onze arbeidsrecht specialisten

Westland Partners signaleert in haar praktijk bij werkgevers en werknemers een groeiende behoefte aan informatie en advisering over het arbeidsrecht in brede zin. Van reorganisatie vraagstukken tot ontslag wegens disfunctioneren, van model arbeidsovereenkomsten tot vragen over zieke werknemers of concurrentiebedingen. Een breed scala aan arbeidsrechtelijke vragen komt in onze praktijk dagelijks aan de orde.

Heeft u een arbeidsrechtelijk geschil of vraag en wenst u hierover advies? U kunt op woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur gratis en vrijblijvend kennismaken met onze arbeidsrecht advocaten Anja Snoek en Joost Mulder. U dient zich alleen vooraf aan te melden. Op aanvraag zijn ook andere kennismakingsmomenten mogelijk. 

Inplannen gratis kennismakingsgesprek

Tips voor werkgevers en werknemers

Download gratis ons whitepaper.

Whitepaper Arbeidsrecht advies downloaden

Door eenmalig uw gegevens in te voeren kunt u al onze whitepapers eenvoudig downloaden.


Uw arbeidsrechtspecialisten

Bent u werkgever of werknemer en heeft u een arbeidsrechtelijk geschil of een arbeidsrechtelijke vraag, bijvoorbeeld over een reorganisatie, een beëindigingsovereenkomst, een overtreding van een concurrentie- of relatiebeding, een ontslag op staande voet of een ontbinding van de arbeidsovereenkomst? Neem dan contact op met één van onze arbeidsrecht advocaten. 

Arbeidsrecht advocaat

mr. Anja Snoek

Arbeidsrecht advocaat

mr. Joost Mulder

Waarom een arbeidsrecht advocaat?

Indien u verwikkeld bent in een arbeidsrechtelijk geschil of u een arbeidsrechtelijke vraag heeft, is het van groot belang dat u zich laat bijstaan door een specialist. De arbeidsrecht advocaten van Westland Partners volgen de ontwikkelingen in het arbeidsrecht op de voet en hebben jarenlange ervaring in het adviseren en procederen over een breed scala aan arbeidsrechtelijke onderwerpen. Zij kunnen u optimaal van dienst zijn.

De arbeidsrecht advocaten van Westland Partners worden zowel door werkgevers als werknemers onder meer geconsulteerd over:

 • het beoordelen en opstellen van arbeidsovereenkomsten;
 • het beoordelen en opstellen van beëindigingsovereenkomsten;
 • reorganisaties en collectief ontslag;
 • ontslag op staande voet;
 • ontbinding van de arbeidsovereenkomst, bijvoorbeeld bij disfunctioneren, veelvuldig ziekteverzuim, verstoorde arbeidsrelatie etc.;
 • arbeidsongeschikte/zieke werknemers;
 • werkgeversaansprakelijkheid (bedrijfsongevallen en beroepsziekten);
 • loongerelateerde vraagstukken, zoals doorbetaling bij ziekte, schorsing, non-actiefstelling etc.;
 • overtreding van het concurrentie- en relatiebeding;
 • flexibele arbeidsrelaties (uitzenden/detacheren/payrolling);
 • overgang van onderneming. 

Wordt Westland Partners vergoed met een rechtsbijstandverzekering?

U heeft een goed gevoel bij een arbeidsrecht advocaat van Westland Partners, u wilt gebruikmaken van zijn of haar diensten en u heeft een rechtsbijstandverzekering? Afhankelijk van uw polisvoorwaarden vergoedt uw rechtsbijstandverzekering de kosten van Westland Partners.

De Consumentenbond heeft een mooi artikel geschreven over de vrije advocaatkeuze. Hierin wordt aangegeven dat u altijd zelf de mogelijkheid moet hebben om een advocaat te kiezen. U dient echter wel eerst formeel goedkeuring te vragen bij uw rechtsbijstandverzekeraar, voordat u een beroep kunt doen op deze vergoeding. Vraag ook altijd naar de voorwaarden die zij hiervoor hanteren.


Een arbeidsrecht advocaat nodig?

Heeft u ons advies nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens achter. Onze arbeidsrecht advocaten bellen u terug wanneer het u uitkomt, ook buiten kantoortijden.

Deel deze pagina op:

« terug