Advocaat ondernemingsrecht

Bent u op zoek naar een ondernemingsrecht advocaat die u als ondernemer van hoogwaardig juridisch advies kan voorzien? Bij Westland Partners werken ondernemingsrecht advocaten met passie voor het vak en met jarenlange ervaring in het adviseren en procederen op het gebied van ondernemingsrecht en vennootschapsrecht.

Bel mij terug

Wij nemen u het juridisch werk uit handen

Ons doel is dat u kunt doen waar u het liefst mee bezig bent; ondernemen. Bij ondernemen hoort risico’s nemen en waar mogelijk kansen pakken. Welke risico’s dat zijn is afhankelijk van wat u precies doet. Het is in elk geval van belang om deze risico’s te beperken. U kunt alleen niet alles zelf en vaak wilt u uw energie aan andere zaken geven dan het regelen dat alles goed vast ligt, de juiste juridische structuur wordt opgezet, de risico’s worden beperkt of het geschil wordt opgelost. Wij nemen u al het juridische werk uit handen. Meer informatie over juridisch advies vindt u in de column van ondernemingsrecht advocaat Nick Rietveld.

Voordelen van een advocaat ondernemingsrecht

  • Wij hebben jarenlange ervaring in het adviseren en procederen over een breed scala aan ondernemingsrechtelijke onderwerpen;
  • Westland Partners richt zich op de zakelijke (agrarische) markt en begeeft zich dagelijks onder de ondernemers van eenmanszaak tot (beursgenoteerde) vennootschap;
  • We komen over de vloer bij grotere en kleinere bedrijven waaronder met name het midden- en kleinbedrijf en tuinbouwbedrijven;
  • Al uw juridische zaken kunt u bij één advocatenkantoor onderbrengen.

Waar kunnen wij u onder andere bij van dienst zijn

Bestuurdersaansprakelijkheid

Wanneer een onderneming schulden heeft, rust de aansprakelijkheid alleen bij de onderneming zelf en niet bij de bestuurder of het bestuur (behalve bij een eenmanszaak, maatschap of VOF, dan bent u in beginsel altijd aansprakelijk voor de schulden die het bedrijf maakt). Als de bestuurder echter schulden maakt waarvan hij weet of had moeten weten dat die niet kunnen worden voldaan, kan de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor die schulden. Of als de bestuurder zoveel geld uit het bedrijf haalt dat de schuldeisers niet meer kunnen worden betaald. Dit zijn voorbeelden van interne bestuurdersaansprakelijk, maar er zijn meerdere vormen. Lees meer over bestuurdersaansprakelijkheid in de column van ondernemingsrecht advocaat Diana Mensinga. 

Bedrijfsovername of fusie

Als ondernemer kunt u uw bedrijf op verschillende manieren uitbreiden. In de eerste plaats is dat zelfstandige groei, maar ook door middel van een fusie of bedrijfsovername kunt u uw bedrijf laten groeien. Een succesvolle bedrijfsovername of fusie heeft een zorgvuldige voorbereiding nodig. Een onafhankelijke waardebepaling is hierbij noodzakelijk. De waarde die de koper en verkoper aan het bedrijf toekennen kan namelijk nogal uiteenlopen. Bij een fusie smelten twee vennootschappen als het ware samen: qua proces kent een fusie overlappen met een bedrijfsovername. De specialisten van Westland Partners kunnen u inzicht geven in die juridische, fiscale en financiële aspecten die voor u relevant zijn. Lees meer over bedrijfsovername en fusie van ondernemingsrecht advocaat Peter Quist. 

Faillissement

Het is mogelijk dat u als ondernemer te maken krijgt met financiële problemen, zoals liquiditeitsproblemen. Dat wil natuurlijk nog niet direct zeggen dat het nodig is om faillissement aan te vragen. Wel kan het zijn dat de bank eist dat krediet op korte termijn wordt aangezuiverd, dat leveranciers pas willen leveren als de schuld betaald is, dat er onrust ontstaat onder het personeel en dat de fiscus aandringt op betaling. Westland Partners staat u in dat geval graag bij. Samen zullen we trachten de gevolgen die een insolventie of een eventueel faillissement met zich meebrengt te beperken, zowel voor u als ondernemer persoonlijk als voor de onderneming die u drijft. Lees meer over faillissement

Alle expertise onder één dak

In Westland Partners vindt u uw sparringpartner om alle zaken binnen uw bedrijf te regelen, op te lossen en die juridische uitdagingen uit handen neemt. Bij ons vindt u ondernemingsrecht advocaten over de volle breedte van het ondernemingsrecht, maar ook advocaten die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het vennootschapsrecht. Wij kennen alle aspecten waar u als ondernemer tegenaan loopt, wij ondernemen immers zelf ook. Onze ondernemingsrecht advocaten werken pragmatisch en oplossingsgericht. Het denken in oplossingen betekent dat soms een advies volstaat en soms een procedure noodzakelijk is. Wij schuwen het een, noch het ander. Onze adviezen zijn duidelijk en op maat, waarbij aantoonbare toegevoegde waarde voorop staat.

Kosten

Wij geven duidelijk inzicht in de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een ondernemingsrecht advocaat. Wanneer de aard van de zaak het toelaat, wordt een vaste prijs gehanteerd die vooraf met u wordt afgesproken.

Advocaat Ondernemingsrecht Rotterdam & Naaldwijk

De Ondernemingsrecht Advocaten in Rotterdam en Naaldwijk hebben ruime ervaring in het Ondernemingsrecht. Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Review

Als ondernemer kom je soms in situaties waarbij je je af vraagt hoe het nou wettelijk zit.
Volgens mij wordt mij onrecht aangedaan, maar hoe pak ik dat nou aan. Dan is het toch super
dat je even kan sparren en ondersteund wordt door specialisten die jou en de situatie
begrijpen en je hier super in adviseren.

- Adri, advocaatscore

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze ondernemingsrecht advocaten bellen u vrijblijvend terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.

Blog items over Ondernemingsrecht

Niet WAUW maar WHOA: Een redmiddel voor ondernemers in zwaar weer

Turboliquidatie: opgeruimd staat netjes! Of toch niet?

21 augustus 2021

Nuttige informatie voor ondernemers: dit effect kan Corona op jouw contracten hebben

Wetsvoorstel ‘Wet Excessief lenen bij eigen vennootschap’

Het ABC bij het sluiten van overeenkomsten

8 oktober 2020

Tijdelijke wet COVID-19 SZW en JenV

Advocaat reorganisatie

7 augustus 2020

Overname in een notendop: deze fases doorloopt u bij een bedrijfsovername

2 juli 2020

Een “must read” om bestuurdersaansprakelijkheid in het zicht van het faillissement te voorkomen (Deel 1)

27 mei 2020

Juridisch advies voor de agrarisch(!) ondernemer

1 januari 2020

Dit zijn de belangrijkste noodmaatregelen voor ondernemers

24 maart 2020

Bestuurder meldt betalingsonmacht; voorkom bestuurdersaansprakelijkheid!

17 oktober 2019

Wetsvoorstel Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA): een redmiddel voor bedrijven die in zwaar weer verkeren

2 augustus 2019

Het civielrechtelijk bestuursverbod: geen wassen neus

3 juli 2019

10 keer juridisch advies voor elke ondernemer

27 december 2018

5 manieren waarop een bestuurder aansprakelijk kan zijn

18 december 2018

Beëindiging van uw BV: 3 manieren met stappenplan

Wat als een vennoot zijn vertegenwoordigingsbevoegdheid overschrijdt?

7 juni 2018

Meer omzet door samenwerking met andere onderneming

23 mei 2018

Hoe voorkomt u een miskoop bij bedrijfsovername of fusie?

3 mei 2018

Bestuur en toezicht stichtingen en verenigingen veranderen

21 juni 2016

Samenwerken? Denk ook aan een 'Exitstrategie'!

4 februari 2016

Zo regelt u een bedrijfsovername