Benefits of Nature

Westland Partners is lid van Benefits of Nature en zet zich hiermee in voor het verminderen van milieu-impact van tuinbouwbedrijven.

Benefits of Nature is dé neutrale stichting die tuinbouwbedrijven helpt met het verminderen van hun milieu-impact. De stichting telt inmiddels ruim 140 vaste leden. De leden nemen een aantal keer per jaar deel aan waardevolle events en on- en offline workshops. Hier doen zij inspiratie op om hun CO2 uitstoot te verminderen. Door samen te werken met stakeholders zoals ministeries,  NGO’s, retail en de tuinbouwondernemers verbindt en inspireert BON bedrijven om te verduurzamen middels het berekenen van de footprint. Meten is tenslotte weten. 

BON biedt een zeer waardevol netwerk van en voor bedrijven die werk willen maken van CO2-reductie. Meer dan 40 leden hebben hun footprint al berekend en boeken geweldige resultaten. Het verduurzamen van je bedrijf is niet alleen noodzakelijk, het biedt dus ook heel veel kansen! 

Ook werkt BON aan een uniforme, standaardmethodiek om de milieu-footprint te berekenen. Dit is er momenteel nog niet en is wel van groot belang voor een eerlijke vergelijking. BON is projectpartner in het Europese HortiFootprint project en helpt om dit te ontwikkelen. 

Klik hier voor meer informatie

Benefits of Nature

Terug naar overzicht