mr. P. (Peter) Quist

Advocaat en Managing Partner

advocaat peter quist 20082021

Een procestijger als het moet, een onderhandelaar als het kan

Peter Quist is partner en mede-oprichter van het kantoor. Hij is een ervaren en gedreven advocaat, een empathisch onderlegde onderhandelaar en een ervaren bestuurder. Hij doorziet zaken snel en is iemand die complexe zaken weet te doorgronden. Vervolgens probeert hij de problemen op te lossen aan de onderhandelingstafel, liefst zonder langdurige procedures, maar als het moet procedeert hij op het scherpst van de snede. Hij weet met overtuigingskracht en pragmatisme concrete resultaten te boeken.

Sectie

  • Ondernemingsrecht en Procespraktijk

Specialisatie

  • Ondernemingsrecht, Civielrecht, Procespraktijk, Energierecht

Opleiding

  • Nederlands Recht, Erasmus Universiteit

Nevenfuncties

  • Voorzitter Stichting derdengelden Westland Partners advocatuur

Maatschappelijk betrokken

  • Gastdocent Erasmus Universiteit

Lidmaatschap

  • Nederlandse Vereniging van Energierecht
  • Nederlandse Vereniging voor Procesrecht
  • Vereniging Corporate Litigation

 

mr. Peter Quist heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Columns van mr. P. (Peter) Quist

advocaat ondernemingsrecht 03-05-2018

Hoe voorkomt u een miskoop bij bedrijfsovername of fusie?

Wilt u een bedrijf overnemen of fuseren, en wilt u precies weten hoe dit bedrijf er voor staat? In dat geval is het sterk aan te raden om zorgvuldig onderzoek te doen naar het bedrijf dat u overneemt. In deze column vertellen wij u waarom een dergelijk onderzoek zo belangrijk is. 

shutterstock 413924539 1 04-02-2016

Samenwerken? Denk ook aan een 'Exitstrategie'!

Bij het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst is het verstandig om ook na te denken over hoe men eventueel uit elkaar wil gaan. Wij leggen in deze column uit hoe u dit kunt doen en waarom dit van belang is. 

 

Column fusie en overname2 26-05-2015

De spijtoptant

Recent werd Peter Quist benaderd door een tuinder die samen met zijn broer het bedrijf uitoefende. Onder grote druk van zijn broer was hij akkoord gegaan met de verkoop van het tuinbouwbedrijf, maar hij had eigenlijk al direct na ondertekening spijt als haren op z'n hoofd dat hij akkoord was gegaan.