Interview Wilbert Nederpelt na succesvol samengaan

De overname

“De enige constante is verandering, een cruciaal gegeven voor zowel onze klanten als de markt waarin wij dagelijks werkzaam zijn”. Antwoordde Wilbert Nederpelt (CEO van Venéco en sinds kort DB+) op de vraag waarom deze overname tot stand is gekomen. “Sinds 1995 luisteren wij om te begrijpen en klantvragen te voorzien van de juiste antwoorden, dit is precies de reden geweest om te fuseren met telecompartner DB+ in Wateringen”, vervolgt Wilbert.

Beide bedrijven zijn al meer dan 25 jaar toonaangevend in hun vakgebied: Venéco in IT, DB+ in Telecom. De versterkende portfolio’s, de persoonlijke en laagdrempelig service in combinatie met de nuchtere mentaliteit en ‘afspraak is afspraak-instelling’, maakt het bijna vanzelfsprekend dat de bedrijven al eerder samenwerkten.

De toenemende vraag in de markt naar één leverancier voor Telecom en IT resulteerde in een gesprek tussen beide partijen. Door de fusie is het mogelijk om alle telecom- en IT-oplossingen in één slim ecosysteem te bieden, aldus Wilbert. Een totaalpakket waar overigens ook Westland Partners Advocatuur gebruik van maakt.

Begeleiding van Westland Partners

Eerder heeft Westland Partners al juridische zaken voor Venéco mogen begeleiden. Volgens Wilbert is Westland Partners to-the-point, altijd bereikbaar in het heetst van de strijd en weet Westland Partners situaties terug naar de kern te brengen. ‘’Ze weten net dat stukje extra te bieden en spreken onze taal.’’ Aldus Wilbert.

Samen door

De uiteindelijke overname is volgens Wilbert boven verwachtingen goed verlopen. Het snelle schakelen van alle betrokken partijen hebben ervoor gezorgd dat de onderhandelingen spoedig verliepen en er geen grote knelpunten zijn ontstaan. Op dit moment zijn de twee organisaties nog volop bezig met het samenvoegen. Naar verwachting zullen Venéco en DB+ na de zomer echt één organisatie vormen. Wat het toekomstperspectief is? ‘’De strategie is om goed te luisteren naar de vragen van onze klanten én de markt, en deze blijven te beantwoorden.’’ Aldus de ambitieuze CEO.

Lees hier meer over deze overname. 

Terug naar overzicht