drs. J. (Jos) Brauwers

Of Counsel

Jos Brauwers (1961) is als bedrijfs- en fiscaal econoom al ruim 30 jaar actief op het gebied van vermogensplanning, vermogensstructurering, bedrijfsoverdacht en fiscale structurering van de ondernemer. Hierin staat voor hem centraal welke (toekomst)doelen heeft een ondernemer en (hoe) kan de ondernemer deze realiseren rekening houdend met kansen en risico’s. Tijdig de ondernemer hierin structureel en planmatig begeleiden en uitdagen is volgens hem daarbij essentieel. Emotie en ratio gaan hierbij hand in hand.

Sinds 1998 is hij in verschillende functies - onder andere 6 jaar als bestuurslid - verbonden aan de Federatie Financiële Planners. Tevens is hij als docent en assessor verbonden aan de opleiding tot Master of Financial Planning van de Erasmus Universiteit.

Zijn aanpak is analytisch, inlevend, oplossingsgericht en innoverend.

Opleiding

  • Erasmus Universiteit: drs. bedrijfseconomie en fiscale economie (1981-1987)
  • FFP-gecertificeerd sinds 1997

Ervaring

  • Oprichter/eigenaar VTBoa (sinds 1 januari 2018)
  • Directeur vermogensstructurering/Manager Vermogensplanning bij Rabobank/Schretlen & Co (september 1998 tot januari 2018)
  • Belastingadviseur/manager bij Pricewaterhousecoopers (september 1987 tot september 1998)

Nevenfuncties

  • Docent en assessor MFP-opleiding Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Lid examencommissie Stichting Federatie Financiële Planners
  • Auteur van meerdere artikelen op het gebied van vermogensplanning, vermogensstructurering, estate planning en bedrijfsoverdracht en -opvolging

Columns van drs. J. (Jos) Brauwers

Een aantal relevante fiscale wijzigingen op een rij – deel 2

Bent u directeur-grootaandeelhouder? Dan heeft u per 1 januari 2021 te maken met wijzigen in de fiscale wet- en regelgeving. Drs. Jos Brauwers, bedrijfs- en fiscaal econoom, geeft in twee blogs een selectie van een aantal relevante wijzigingen voor 2021. In deze tweede en laatste blog zal hij in gaan op een aantal overige wijzigingen. Hier kunt u nog eens terugkijken naar alle wijzigingen op het gebied van vennootschapsbelasting.

Enkele relevante fiscale wijzigingen op een rij – deel 1

Bent u directeur-grootaandeelhouder? Dan heeft u per 1 januari 2021 te maken met wijzigen in de fiscale wet- en regelgeving. Drs. Jos Brauwers, bedrijfs- en fiscaal econoom, geeft in twee blogs een selectie van een aantal relevante wijzigingen voor 2021. In de eerste blog zal hij in gaan op wijzigingen omtrent de vennootschapsbelasting. In de tweede en laatste blog komen een aantal relevante overige wijzigingen aan bod.

Wetsvoorstel ‘Wet Excessief lenen bij eigen vennootschap’

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft het wetsvoorstel ‘Wet Excessief lenen bij de eigen vennootschap’ bij de Tweede Kamer ingediend.

Met deze wet wil het kabinet het bovenmatig lenen door aanmerkelijkbelanghouders van de eigen vennootschap ontmoedigen.