Ga direct naar de inhoud.

Echtscheidingsadvocaat en mediator

De tijd rond een echtscheiding is meestal een emotioneel beladen periode. Uw wereld staat even op zijn kop. Dit was tenslotte niet het droombeeld dat u voor ogen had toen u elkaar het jawoord gaf. Toch werkt het in ieders voordeel om de scheiding zo goed en zo snel mogelijk te laten verlopen. Zeker wanneer er ook kinderen bij betrokken zijn. Het doel is dat iedereen, zo goed als het kan, de draad gauw weer kan oppakken om verder te gaan met het leven. Een mediator en echtscheidingsadvocaat staat u vakkundig bij gedurende dit traject en helpt u rationeel om alle zaken in orde te krijgen. Er moet immers veel worden geregeld.

De echtscheidingsadvocaten van Westland Partners zijn tevens opgeleid tot mediator en zijn er voor u om al uw vragen te beantwoorden, tussen u en uw (ex)partner te bemiddelen en u (juridisch) te ondersteunen daar waar dat nodig is. Door hun specialisatie in personen- en familierecht, kunnen zij u optimaal bijstaan bij zaken zoals het opstellen van een ouderschapsplan, het verdelen van de inboedel en financiën, kinderalimentatie, partneralimentatie, het pensioen en het afhandelen van de huwelijkse voorwaarden. Ook wanneer u als ondernemer gaat scheiden, heeft u in Westland Partners een gespecialiseerde partij gevonden. Met een echtscheidingsadvocaat of mediator van Westland Partners, weet u zeker dat alles tot in de puntjes uitstekend wordt geregeld!

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan!

Staat u op het punt om te gaan scheiden en wilt u weten hoe een specialist van Westland Partners u hierin kan bijstaan? Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met één van de mediators en echtscheidingsadvocaten. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten en daarbij komen ook de verschillende manieren van scheiden aan bod.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen! *

Voordat u een afspraak maakt voor het gratis kennismakingsgesprek, raden wij u aan om via rechtsbijstand.nl te controleren of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Wanneer uw inkomsten èn uw vermogen beneden bepaalde grenzen liggen, kunt u hierop aanspraak maken.

Bij Westland Partners kunt u echter geen gebruik maken van deze zogenoemde 'toevoeging’. In dat geval is een kennismakingsgesprek met één van onze echtscheidingsadvocaten of mediators niet zinvol. Belt u in dat geval het Juridisch Loket (telefoon: 0900-8020) om u te verwijzen naar een advocaat/mediator die wel op basis van een toevoeging zaken behandelt .


Uw echtscheidingsadvocaten en mediators 

Marjolijn van Diepen en Laura Leunissen zijn echtscheidingsadvocaat en mediator bij Westland Partners. Beiden zijn aangesloten bij de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Echtscheidingsmediators (oftewel de vFAS) en zijn dus erkende specialisten in dit vakgebied. Wilt u meer weten over deze specialisten? Klik dan op de naam voor achtergrond informatie of neem gerust persoonlijk contact op door te klikken op het e-mail icoontje. Zij helpen u graag verder.

Echtscheidingsadvocaat en mediator

mr. Laura Leunissen

Echtscheidingsadvocaat en mediator

mr. Marjolijn van Diepen

Mediator

Wanneer u gaat scheiden, dan heeft u de keuze uit een echtscheidingsadvocaat of een mediator. Wij raden in principe altijd aan om, indien mogelijk, uw keuze te laten vallen op mediation. Bij mediation wordt de echtscheiding begeleid door een mediator en zoveel mogelijk in goede harmonie afgewikkeld. Onze ervaring leert dat een scheiding via mediation tot een overeenkomst leidt die de (ex)echtgenoten op langere termijn meer tevredenheid oplevert dan een beslissing via de rechter. Dit is ook logisch, omdat de overeenkomst immers een oplossing biedt die in goed overleg met beide partners is opgesteld. Daarnaast kan via mediation meer geregeld worden dan via de rechter.

Een mediator behartigt in alle eerlijkheid de belangen van beide partners. Bovendien is een echtscheiding via mediation voordeliger dan een echtscheiding via de rechtbank. Vaak wordt mediation zelfs geheel of gedeeltelijk vergoed door uw rechtsbijstandsverzekering.

Wat zijn de voordelen van een echtscheiding via mediation?

  • Het opgestelde echtscheidingsconvenant levert door goed gezamenlijk overleg meer tevredenheid op voor de lange termijn.
  • Een mediator is niet partijdig en zoekt dus naar een regeling die tegemoetkomt aan de belangen van beide partijen en die van de eventuele kinderen.
  • De echtscheiding verloopt sneller dan via een traditionele echtscheidingsprocedure.
  • Via mediation kan meer geregeld worden dan via de rechter.
  • Vanwege het informele karakter van mediation is het echtscheidingstraject minder stressvol.

Mediation is goedkoper dan via een echtscheidingsprocedure en vaak kunt u bij mediation ook aanspraak maken op (gedeeltelijke) vergoeding hiervan via uw rechtsbijstandverzekering.


Echtscheidingsadvocaat

Wanneer mediation om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, dan kunt u via Westland Partners ook altijd een beroep doen op een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat. Een echtscheidingsadvocaat is iemand die, in tegenstelling tot een mediator, alleen úw belangen behartigt. Wanneer u een advocaat inschakelt, dan zal deze namens u de onderhandelingen uitvoeren. Communicatie verloopt vanaf dat moment via de advocaat en niet meer rechtstreeks met uw (ex)partner. De advocaat doet voor u het woord.


Laat u terugbellen door een specialist

Heeft u een dringende vraag of wilt u het liefst zo snel mogelijk actie ondernemen? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Laura of Marjolijn belt u dan zo spoedig mogelijk terug. Uiteraard wanneer het u uitkomt, zo nodig buiten kantooruren.

Deel deze pagina op:

« terug