Advocaat echtscheiding en mediation

De tijd rond een echtscheiding is meestal een emotioneel beladen periode. Uw wereld staat even op zijn kop. Dit was tenslotte niet het droombeeld dat u voor ogen had toen u elkaar het jawoord gaf. Toch werkt het in ieders voordeel om de scheiding zo goed en zo snel mogelijk te laten verlopen. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Het doel is dat iedereen, zo goed als het kan, de draad gauw weer kan oppakken. Een mediator en echtscheidingsadvocaat staat u vakkundig bij gedurende dit traject en helpt u rationeel om alle zaken op orde te krijgen.

BEL MIJ TERUG

Voordelen van een advocaat bij echtscheiden

De echtscheidingsadvocaten van Westland Partners zijn tevens opgeleid tot mediator en zijn er voor u om al uw vragen te beantwoorden, tussen u en uw (ex)partner te bemiddelen en u (juridisch) te ondersteunen daar waar dat nodig is. Zij kunnen u optimaal bijstaan bij zaken zoals het opstellen van een ouderschapsplan, het verdelen van de inboedel en financiën, kinderalimentatie, partneralimentatie, het pensioen en het afhandelen van de huwelijkse voorwaarden. Met name wanneer u als ondernemer gaat scheiden, heeft u in Westland Partners dé gespecialiseerde partij gevonden.

Voordat u een afspraak maakt voor het gratis kennismakingsgesprek, raden wij u aan om via rechtsbijstand.nl te controleren of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Wanneer uw inkomsten èn uw vermogen beneden bepaalde grenzen liggen, kunt u hierop aanspraak maken.

U kunt bij ons echter geen gebruik maken van de zogenoemde 'toevoeging’. 
In dat geval is een kennismakingsgesprek met één van onze echtscheidingsadvocaten of mediators niet zinvol. Belt u in dat geval het Juridisch Loket (telefoon: 0900-8020) om u te verwijzen naar een advocaat/mediator die wel op basis van een toevoeging zaken behandelt.

Mediator bij echtscheiding

Wanneer u gaat scheiden, dan heeft u de keuze uit een echtscheidingsadvocaat of een mediator. Wij raden in principe altijd aan om, indien mogelijk, uw keuze te laten vallen op mediation. Bij mediation wordt de echtscheiding begeleid door een mediator en zoveel mogelijk in goede harmonie afgewikkeld. Onze ervaring leert dat een scheiding via mediation vaak tot een overeenkomst leidt die de (ex)echtgenoten op langere termijn meer tevredenheid oplevert dan een beslissing via de rechter. Dit is ook logisch, omdat de overeenkomst immers een oplossing biedt die in goed overleg met beide partners is opgesteld. Daarnaast kan via mediation meer geregeld worden dan via de rechter.

Een mediator behartigt in alle eerlijkheid de belangen van beide partners. Bovendien is een echtscheiding via mediation voordeliger dan een echtscheiding via de rechtbank. Vaak wordt mediation zelfs geheel of gedeeltelijk vergoed door uw rechtsbijstandsverzekering.

Wat zijn de voordelen van een echtscheiding via mediation?

  • Het opgestelde echtscheidingsconvenant levert door goed gezamenlijk overleg meer tevredenheid op voor de lange termijn.
  • Een mediator is niet partijdig en zoekt dus naar een regeling die tegemoetkomt aan de belangen van beide partijen en die van de eventuele kinderen.
  • De echtscheiding verloopt sneller dan via een traditionele echtscheidingsprocedure.
  • Via mediation kan meer geregeld worden dan via de rechter.
  • Vanwege het informele karakter van mediation is het echtscheidingstraject minder stressvol.

Mediation is goedkoper dan via een echtscheidingsprocedure en vaak kunt u bij mediation ook aanspraak maken op (gedeeltelijke) vergoeding hiervan via uw rechtsbijstandverzekering.

Echtscheidingsadvocaat

Wanneer mediation om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, dan kunt u via Westland Partners ook altijd een beroep doen op een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat. Een echtscheidingsadvocaat is iemand die, in tegenstelling tot een mediator, alleen úw belangen behartigt. Wanneer u een advocaat inschakelt, dan zal deze namens u de onderhandelingen voeren. Communicatie verloopt vanaf dat moment via de advocaat en niet meer rechtstreeks met uw (ex)partner. De advocaat doet voor u het woord.

Advocaat Echtscheiding en Mediaton Rotterdam & Naaldwijk  

De Familierecht Advocaten in Rotterdam en Naaldwijk hebben ruime ervaring in Echtscheidingen en Mediation. Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Review

Goede en doortastende afhandeling van een voor mij uitzichtloze kwestie. Contacten waren
snel en advies doeltreffend. Goede keus indien noodzakelijk om een advocaat in de arm te moeten nemen.

- Peter, advocaatscore

Uw specialisten voor echtscheiding en mediation

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze advocaten bellen u vrijblijvend terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.

Let op: Mogelijk komt u in aanmerking voor een toevoeging, ofwel subsidie voor de kosten van een mediator of advocaat. Klik hier voor meer informatie.

Blog items over echtscheiding en mediation

Partner uitkopen na het beëindigen van een relatie

Het besluit is genomen: Jullie gaan scheiden

Vakantie voorbij, relatie ook?

Een vermogensbestanddeel buiten de verdeling houden? BEZINT EER GE BEGINT!

Vaderschap: erkenning, vaststelling en ontkenning

1 oktober 2020

De voorlopige voorzieningen procedure bij echtscheiding

26 augustus 2020

Bij echtscheiding kiest u voor een advocaat en niet voor een ‘scheidingsspecialist’

11 augustus 2020

Is de kinderrekening een goed alternatief voor kinderalimentatie?

28 juli 2020

De gevolgen van een overlijden tijdens de echtscheidingsprocedure

15 juli 2020

Alimentatie en corona

29 juni 2020

Omgang en Corona

8 juni 2020

Geld verkregen met een uitsluitingsclausule gestort op gemeenschappelijke rekening: recht op vergoeding?

23 september 2019

Wet herziening partneralimentatie: vanaf 2020 van 12 naar 5 jaar