Ga direct naar de inhoud.

Echtscheidingsadvocaat en mediator

De tijd rond een echtscheiding is meestal een emotioneel beladen periode. Uw wereld staat even op zijn kop. Dit was tenslotte niet het droombeeld dat u voor ogen had toen u elkaar het jawoord gaf. Toch werkt het in ieders voordeel om de scheiding zo goed en zo snel mogelijk te laten verlopen. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Het doel is dat iedereen, zo goed als het kan, de draad gauw weer kan oppakken. Een mediator en echtscheidingsadvocaat staat u vakkundig bij gedurende dit traject en helpt u rationeel om alle zaken op orde te krijgen.

Voordelen van een advocaat bij echtscheiden

De echtscheidingsadvocaten van Westland Partners zijn tevens opgeleid tot mediator en zijn er voor u om al uw vragen te beantwoorden, tussen u en uw (ex)partner te bemiddelen en u (juridisch) te ondersteunen daar waar dat nodig is. Zij kunnen u optimaal bijstaan bij zaken zoals het opstellen van een ouderschapsplan, het verdelen van de inboedel en financiën, kinderalimentatie, partneralimentatie, het pensioen en het afhandelen van de huwelijkse voorwaarden. Met name wanneer u als ondernemer gaat scheiden, heeft u in Westland Partners dé gespecialiseerde partij gevonden.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Staat u op het punt om te gaan scheiden en wilt u weten hoe een specialist van Westland Partners u hierin kan bijstaan? Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met één van de mediators en echtscheidingsadvocaten.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen! *


Voordat u een afspraak maakt voor het gratis kennismakingsgesprek, raden wij u aan om via rechtsbijstand.nl te controleren of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Wanneer uw inkomsten èn uw vermogen beneden bepaalde grenzen liggen, kunt u hierop aanspraak maken.

U kunt bij ons echter geen gebruik maken van de zogenoemde 'toevoeging’. 
In dat geval is een kennismakingsgesprek met één van onze echtscheidingsadvocaten of mediators niet zinvol. Belt u in dat geval het Juridisch Loket (telefoon: 0900-8020) om u te verwijzen naar een advocaat/mediator die wel op basis van een toevoeging zaken behandelt.


Uw echtscheidingsadvocaten en mediators 

Laura Leunissen en Arie van den Berg zijn beiden echtscheidingsadvocaat en mediator bij Westland Partners. Laura is aangesloten bij de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Echtscheidingsmediators (oftewel de vFAS) en is dus erkend specialist in het echtscheidingsrecht. Wilt u meer weten over deze specialisten? Klik dan op de naam voor achtergrondinformatie of neem gerust persoonlijk contact op door te klikken op het e-mail icoontje. Zij helpen u graag verder.

Echtscheidingsadvocaat en mediator

mr. L.E. (Laura) Leunissen

Echtscheidingsadvocaat en mediator

mr. A.A. (Arie) van den Berg

Mediator

Wanneer u gaat scheiden, dan heeft u de keuze uit een echtscheidingsadvocaat of een mediator. Wij raden in principe altijd aan om, indien mogelijk, uw keuze te laten vallen op mediation. Bij mediation wordt de echtscheiding begeleid door een mediator en zoveel mogelijk in goede harmonie afgewikkeld. Onze ervaring leert dat een scheiding via mediation vaak tot een overeenkomst leidt die de (ex)echtgenoten op langere termijn meer tevredenheid oplevert dan een beslissing via de rechter. Dit is ook logisch, omdat de overeenkomst immers een oplossing biedt die in goed overleg met beide partners is opgesteld. Daarnaast kan via mediation meer geregeld worden dan via de rechter.

Een mediator behartigt in alle eerlijkheid de belangen van beide partners. Bovendien is een echtscheiding via mediation voordeliger dan een echtscheiding via de rechtbank. Vaak wordt mediation zelfs geheel of gedeeltelijk vergoed door uw rechtsbijstandsverzekering.

Wat zijn de voordelen van een echtscheiding via mediation?

  • Het opgestelde echtscheidingsconvenant levert door goed gezamenlijk overleg meer tevredenheid op voor de lange termijn.
  • Een mediator is niet partijdig en zoekt dus naar een regeling die tegemoetkomt aan de belangen van beide partijen en die van de eventuele kinderen.
  • De echtscheiding verloopt sneller dan via een traditionele echtscheidingsprocedure.
  • Via mediation kan meer geregeld worden dan via de rechter.
  • Vanwege het informele karakter van mediation is het echtscheidingstraject minder stressvol.

Mediation is goedkoper dan via een echtscheidingsprocedure en vaak kunt u bij mediation ook aanspraak maken op (gedeeltelijke) vergoeding hiervan via uw rechtsbijstandverzekering.


Echtscheidingsadvocaat

Wanneer mediation om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, dan kunt u via Westland Partners ook altijd een beroep doen op een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat. Een echtscheidingsadvocaat is iemand die, in tegenstelling tot een mediator, alleen úw belangen behartigt. Wanneer u een advocaat inschakelt, dan zal deze namens u de onderhandelingen voeren. Communicatie verloopt vanaf dat moment via de advocaat en niet meer rechtstreeks met uw (ex)partner. De advocaat doet voor u het woord.


Laat u terugbellen door een specialist

Heeft u een dringende vraag of wilt u het liefst zo snel mogelijk actie ondernemen? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Laura of Arie belt u dan zo spoedig mogelijk terug. Uiteraard wanneer het u uitkomt, zo nodig buiten kantooruren.

Deel deze pagina op:

« terug