mr. A. (Angela) van den Bogert

Advocaat

Sinds september 2021 is Angela werkzaam bij Westland Partners, waar zij onderdeel uitmaakt van de ondernemingsrechtpraktijk. In juli 2021 is zij afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar zij de master Ondernemingsrecht succesvol heeft afgerond. De interesse voor het Ondernemingsrecht is ontstaan door de omgeving waarin Angela opgroeide: het Westland. 

Als echte Westlandse houdt Angela van aanpakken. Jarenlang combineerde zij haar studie met een baan. Twee jaar lang is zij werkzaam geweest als juriste bij een Westlandse onderneming, waarna ze besloot de overstap te maken richting het notariaat. Hier is zij onder meer betrokken geweest bij het oprichten en herstructureren van ondernemingen. Door de verschillende werkervaringen heeft Angela ‘de ondernemer’ nog beter leren kennen en weet zij waar ondernemers tegenaan lopen. Dit helpt haar de vertaling te maken naar een doelgerichte oplossing.

Opleidingen

  • HBO Rechten, Haagse Hogeschool
  • Premaster, Erasmus Universiteit
  • Master Ondernemingsrecht, Erasmus Universiteit

Columns van mr. A. (Angela) van den Bogert

Uittreden vof: waar moet ik op letten bij het uitstappen uit een vof?

Het ondernemen samen met een medevennoot gaat niet altijd goed. Dan is het verstandig om op tijd de samenwerking te beëindigen. Een samenwerking hoeft natuurlijk niet altijd te slagen. Dat is op zich ook niet erg, maar het is dan vooral belangrijk dat het “ontvlechten” van de samenwerking op een juiste wijze gaat. Als dat op basis van heldere afspraken of in goed overleg gaat, dan kun je in ieder geval op goede voet de samenwerking stoppen.

Aansprakelijkheid bij de vof

In deze blog wordt ingegaan op de aansprakelijkheid bij een vof.

De ondernemingskamer en haar enquêteprocedure

In deze blog wordt ingegaan op de werkwijze van de Ondernemingskamer.

Battle of forms: welke algemene voorwaarden zijn van toepassing?

In deze blog wordt ingegaan op de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden.

Ontslaan van vereffenaar op verzoek

Wat als u – in uw hoedanigheid van aandeelhouder – wordt geconfronteerd met het overlijden van een medeaandeelhouder?

Schuldeiserscommissie bij faillissement

Bij de afwikkeling van een faillissement staat het belang van de gezamenlijke schuldeisers voorop. Hiervoor bestaat de zogenoemde schuldeiserscommissie.