Ga direct naar de inhoud.

mr. T.J. (Tim) Fluitman Advocaat en partner

Sectie

Specialisaties

Opleidingen

  • Postdoctorale Grotius Academie Nationaal en Internationaal Contracteren
  • Beroepsopleiding Advocatuur
  • Nederlands recht, Tilburg University

Nevenfuncties

  • Bestuurslid Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN)
  • Bestuurder Stichting Derdengelden Westland Partners Advocatuur
  • Official Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) vanaf 2018

Maatschappelijk betrokken

  • Lid Lions Club Westland

Lidmaatschappen

  • Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland
  • Nederlandse Vereniging voor Procesrecht
 

Tim Fluitman is sinds 2007 als advocaat verbonden aan Westland Partners. Hij is een ervaren proces-advocaat die mede daardoor als waardevolle sparringpartner in de adviespraktijk wordt ervaren.

Naast zijn rol als ervaren civilist binnen de algemeen verbintenissenrechtpraktijk is hij specialist op het gebied van het (internationaal) contractenrecht. Hij heeft de postdoctorale leergang 'Nationaal en Internationaal Contracteren' aan de Grotius Academie met succes afgerond. Hij adviseert over en onderhandelt bij de totstandkoming van omvangrijke (internationale) overeenkomsten. En met een degelijke kennis van het proces-, beslag- en executierecht beschikt hij over al het juiste gereedschap om in het voorkomende geval daadkrachtig en efficiënt te procederen. Nauwe samenwerking met de ondernemer is hem niet vreemd en volgens hem noodzaak, net als overleg met buitenlandse advocaten en/of legal counsels.

"Door tijdig aan te schuiven kunnen problemen vaak snel worden herkend en geëlimineerd. Daarmee kan jarenlang procederen worden voorkomen. Concreet betekent dat voor de ondernemer vaak het behoud van een handelsrelatie en natuurlijk ook een enorme kostenbesparing."

Tim is daarnaast specialist erfrecht en lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland. De rol van de advocaat in het erfrecht ziet met name op geschillen aangaande de afwikkeling van een nalatenschap. Tal van zaken komen daarbij aan de orde, zoals bijvoorbeeld het beoordelen van de inhoud van een testament, de onterving en de legitieme portie, de waardering van bestanddelen van de nalatenschap en een grote diversiteit aan geschillen tussen erven onderling. In de praktijk blijkt dat men bij het voeren van een erfrechtelijke procedure op tal van valkuilen stuit. Wie is bijvoorbeeld bevoegd om te procederen? Tegen wie kan wel en vooral tegen wie kan juist niet worden geprocedeerd? Worden door verkeerde keuzes mogelijk rechten verspeeld? En wat zijn alternatieven om ondanks genoemde valkuilen tóch het gewenste doel te bereiken? Voor het behartigen van uw belangen is dus de combinatie van degelijke kennis van zowel het erfrecht als het procesrecht noodzaak. Die kennis van het procesrecht is aan Tim toevertrouwd. Een voorbeeld van een uitspraak van een complexe erfrechtzaak: voor recht is verklaard dat een testament dat een jaar voor overlijden werd gepasseerd bij de notaris nietig was. Hiertoe was - met succes - aangevoerd dat bij overledene op het moment van passeren van het nieuwe testament sprake was van een stoornis in de geestvermogens (ECLI:NL:RBDHA:2015:11927).

Kwalitatieve hoogwaardige en betrokken dienstverlening staat voor Tim voorop. Indien gewenst is de inzet van zijn optreden een snelle concrete oplossing; waar nodig wordt daadkrachtig en efficiënt geprocedeerd. Wat hem aanspreekt in de advocatuur is dat het nooit zwart/wit is, dat niet altijd kan worden gedacht in winst óf verlies.

"Dat vind ik mooi, samen het optimale resultaat binnenslepen. Dat is dan winst". 

mr. T.J. (Tim) Fluitman

linedin vcard email
0174-637597

Columns van mr. T.J. (Tim) Fluitman