Advocaat Fusie en overname (mergers & acquisitions)

Bij een fusie of overname is het van belang dat uw gevoel en ratio overeenkomen. U gaat ten slotte uw levenswerk verkopen of u koopt dat van een ander. Bij Westland Partners werken advocaten die veelvuldig overnames uit de regio mogen begeleiden en u als ondernemer van hoogwaardig juridisch advies kunnen voorzien.

BEL MIJ TERUG

Juridisch advies bij fusie of overname

Bij een fusie of overname komen soms stevige onderhandelingen kijken en in het proces zult u belangrijke beslissingen moeten nemen, bijvoorbeeld over de prijs en verdere voorwaarden van de transactie. Ook de waardering van de onderneming speelt hierin een belangrijke rol.

Bij Westland Partners werken advocaten die zich dagelijks bezig houden met het adviseren in dergelijke M&A transacties en die u daarin kunnen ondersteunen en ontzorgen. Deze advocaten beschikken over de nodige kennis en know how om begeleiding te bieden bij fusies, overnames, onderhandelingen, juridisch boekenonderzoek (due diligence) en al hetgeen hierbij komt kijken van ‘letter of intent’ (intentieverklaring) tot ‘closing’.

Zij begrijpen als “dealmaker” het belang van een goede juridische ondersteuning van uw transactie zonder de door u gewenste deal uit het oog te verliezen. Zo weten onze specialisten voor u een optimaal resultaat te bereiken. Centraal staat de strategie om voor u de gunstige deal te realiseren en om uw positie te optimaliseren. Lees meer over fusie en overname in de column van Peter Quist. In de column van Thomas van der Lans leest u hoe u een bedrijfsovername of fusie regelt.  

Voordelen van een advocaat fusie- en overname

 • Westland Partners richt zich op de zakelijke (agrarische) markt en begeeft zich dagelijks onder de ondernemers, van eenmanszaak tot (beursgenoteerde) vennootschap. 
 • De advocaten van Westland Partners hebben veel ervaring met het adviseren in fusies en overnames. Zij kunnen ‘out of the box’ denken, win-win situaties creëren, risico’s voor u wegnemen, grote financiële voordelen behalen, kosten besparen en afspraken goed vastleggen.
 • U profiteert van de aanwezige expertise onder één dak bij Westland Partners.
 • Zo nodig werken wij in teams en samen met andere disciplines (zoals “in house” met ons notariaat en ‘‘out house’’ bijvoorbeeld met uw eigen accountant of financieel adviseur).

Wat u van ons kunt verwachten

Onze advocaten, gespecialiseerd in fusie en overname, werken pragmatisch en oplossingsgericht. Het denken in oplossingen betekent dat meestal advisering en begeleiding volstaat, maar soms - als procedure onvermijdelijk is – worden juridische maatregelen ook niet uit de weg gegaan. Wij schuwen het een, noch het ander. Onze adviezen zijn duidelijk en op maat, waarbij aantoonbare toegevoegde waarde voorop staat.

Kosten

Wij geven duidelijk inzicht in de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een  advocaat. Wanneer de aard van de zaak het toelaat, wordt een vaste prijs gehanteerd die vooraf met u wordt afgesproken.

Waar kunnen wij u onder andere bij van dienst zijn:

 • Ontslag bestuurder
 • Algemene vergaderingen van aandeelhouders en besluitvorming binnen de aan de onderneming verbonden organen
 • Boekenonderzoek (due diligence)
 • Bestuurdersaansprakelijkheid en het beperken van het risico daarop
 • Advisering aan aandeelhouders en aandeelhoudersgeschillen
 • De aandeelhoudersovereenkomst
 • Insolventie, herstructurering en doorstart
 • Beslag en executie
 • Joint ventures
 • Financieringskwesties
 • Commerciële contracten

Westland partners is onder andere betrokken geweest bij:

Overname Valk de Groot

Terugkoop van oprichtersfamilie
Van der Valk + De Groot

Meer info

hartman

Overname A.C. Hartman door Best Fresh Group  

Meer info

Overname ABC Westland

Verkoop bedrijventerrein door ABC Westland 

Meer info

whc

Samengaan Demokwekerij
Westland en GFFX in WHC Expo

 

 

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze ondernemingsrecht advocaten bellen u terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.