Ga direct naar de inhoud.

Insolventie en faillissement

Bij insolventie en faillissement is een ondernemer of debiteur niet meer in staat zijn schulden te voldoen. Er is op dat moment geen sprake van een tijdelijk maar een voortdurend tekort aan financiële middelen.

Indien een schuldenaar niet meer in staat is om aan zijn of haar schulden te voldoen of (bewust) is opgehouden met betalen dan is er een mogelijkheid om faillissement aan te vragen. In dat geval verliest de debiteur de zeggenschap over zijn of haar vermogen door het faillissement. Een faillissement kan worden aangevraagd door een ondernemer zelf, maar ook door één of meer schuldeisers en door het Openbaar Ministerie.

In het geval dat één of meer schuldeisers een verzoek tot faillietverklaring indienen dan moet er worden voldaan aan de volgende eisen:

  • er moeten twee schulden zijn waarvan er tenminste een opeisbaar is;
  • de schuldenaar is opgehouden met betalen.

Verder is het ook mogelijk om als onderneming een faillietverklaring op eigen verzoek in te dienen.

Het is mogelijk dat u als ondernemer te maken krijgt met financiële problemen, dat wil natuurlijk nog niet direct zeggen dat het nodig is om faillissement aan te vragen. Wel kan het zijn dat de bank eist dat krediet op korte termijn wordt aangezuiverd, dat leveranciers pas willen leveren als de schuld betaald is, dat er onrust ontstaat onder het personeel en dat de fiscus aandringt op betaling. Westland Partners staat u in dat geval graag bij. Samen zullen we trachten de gevolgen die een eventueel faillissement met zich meebrengt te beperken, zowel voor u als ondernemer persoonlijk als voor de onderneming die u drijft.


Uw specialisten

Insolventie en faillissement

mr. P. (Peter) Quist

Insolventie en faillissement

mr. T.J. (Tim) Fluitman

Insolventie en faillissement

mr. T. (Thomas) van der Lans

Insolventie en faillissement

mr. D.T. (Diana) Mensinga

Insolventie en faillissement

mr. N.R. (Nick) Rietveld

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze advocaten bellen u terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.

Deel deze pagina op:

« terug