mr. D.T. (Diana) Mensinga

Advocaat

Als je een probleem wilt oplossen, dan moet je je schouders eronder zetten. Je cliënt bij de hand nemen, een plan uitstippelen en er samen voor gaan. Hierbij vind ik het belangrijk dat de sfeer aan tafel prettig is. Geen arrogant en moeilijk gedoe, maar duidelijke taal waarmee we concreet uit de voeten kunnen. Daarnaast hecht ik er waarde aan om eventuele emoties de ruimte te geven. Ook die moeten een plek krijgen naast al dat juridische en zakelijke geweld.

Diana Mensinga heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Zij rondde hier zowel een privaatrechtelijk als strafrechtelijk & criminologische master af. Na haar afstuderen is Diana Mensinga haar advocatuurlijke carrière begonnen bij een advocatenkantoor te Rotterdam. Hier heeft zij veel ervaring opgedaan in de civiele procespraktijk. Eind 2017 heeft zij de overstap naar Westland Partners gemaakt. Diana Mensinga is werkzaam in de ondernemingsrechtpraktijk.

Sectie

 • Ondernemingsrecht en vennootschapsrecht
 • Litigation

Specialisatie

 • Ondernemingsrecht
 • Vennootschapsrecht
 • Faillissementsrecht
 • Burgerlijk procesrecht (corporate & commercial litigation)
 • Food, agri & horti

Opleiding

 • Postdoctorale Grotius Vennootschaps- en Ondernemingsrecht
 • Beroepsopleiding Advocatuur
 • Master strafrecht & criminologie (Rijksuniversiteit Groningen)
 • Master privaatrecht (Rijksuniversiteit Groningen)
 • Bachelor Nederlands Recht (Rijksuniversiteit Groningen)

Diana Mensinga heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
- Burgerlijk procesrecht (Litigation)
- Ondernemingsrecht (Bestuurdersaansprakelijkheid, vennootschappen, verenigingen en stichtingen)
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Columns van mr. D.T. (Diana) Mensinga

Grijp tijdig in bij faillissement 04-05-2020

Faillissement voorkomen? Grijp tijdig in met deze 6 tips!

Wat als de financiële storm waarin uw onderneming verkeert steeds zwaarder wordt? Het aanvragen van het eigen faillissement is niet altijd de enige uitweg in een financiële crisis. Er zijn alternatieven. In deze blog bespreekt advocaat Diana Mensinga een aantal (praktische) tips en alternatieven voor ondernemingen waarvoor faillissement dreigt.

Advocaat faillissement ondernemer 22-04-2020

Wat te doen als een schuldeiser uw faillissement aanvraagt?

Wat te doen als u een oproep voor de behandeling van de aanvraag van uw faillissement of van uw onderneming ontvangt? In deze blog bespreken we een aantal tips en bijzonderheden. 

Column noodmaatregelen Corona 24-03-2020

Dit zijn de belangrijkste noodmaatregelen voor ondernemers

We kunnen helaas niet meer om het coronavirus heen. Er worden maatregelen genomen die er voor u als ondernemer flink inhakken. De overheid biedt gelukkig een pakket noodmaatregelen om de financiële consequenties voor ondernemers zoveel mogelijk te beperken. Wij zetten de belangrijkste mogelijkheden voor u op een rij.  

Bestuurdersaansprakelijkheid2 17-10-2019

Bestuurders meldt betalingsonmacht; voorkom bestuurdersaansprakelijkheid!

Als u als bestuurder te maken hebt met een situatie waarin bepaalde belastingschulden (tijdelijk) niet kunnen worden betaald, moet u dit schriftelijk bij de Belastingdienst melden. Waar u in dit verband op moet letten? 

 

shutterstock 413924539 1 02-08-2019

Wetsvoorstel Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA): een redmiddel voor bedrijven die in zwaar weer verkeren

Wetsvoorstel Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA); een redmiddel voor levensvatbare bedrijven om buiten faillissement of surseance haar schulden te saneren door een dwangakkoord op te leggen aan alle schuldeisers.

Indexering alimentatie 25-07-2019

10 opties als uw debiteur failliet gaat

U heeft goed werk geleverd. Daar wilt u voor worden betaald. Uw klant doet dit helaas niet. U hebt deze klant diverse maanden uitstel gegeven en nu staat u met lege handen. De belangrijkste les hiervan is: zo lang wacht u nooit weer. Welke mogelijkheden hebt u als schuldeiser?

shutterstock 144792676 03-07-2019

Het civielrechtelijk bestuursverbod: geen wassen neus

Volgens de overheid moet faillissementsfraude harder worden aangepakt. Om die reden is op 1 juli 2016 de Wet civielrechtelijk bestuursverbod in werking getreden. Deze wet maakt het mogelijk om een bestuursverbod op te leggen. 

shutterstock 653573620 1 18-12-2018

5 manieren waarop een bestuurder aansprakelijk kan zijn

Een groot voordeel van het oprichten van een besloten vennootschap (BV) is dat u in beginsel niet in privé voor zakelijke schulden kan worden aangesproken. Wanneer een bestuur(der) echter de wettelijke verplichtingen niet nakomt of er “een potje van maakt”, dan kan hij wel degelijk worden aangesproken.