Ga direct naar de inhoud.

6 praktische tips bij het verhuren van woonruimte (Deel II)

𝐓𝐒𝐩 πŸ’: 𝐑𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞π₯ π πžπ›π«πžπ€πžπ§ 𝐭𝐒𝐣𝐝𝐒𝐠
Als verhuurder kunt u verplicht zijn om een aantal gebreken te herstellen. Grofweg komt voor rekening van de verhuurder het groot onderhoud en voor rekening van de huurder het klein onderhoud van de huurwoning, dus de kleine herstellingen. Mijn tip is om die gebreken op te lossen en dit tijdig te doen. De huurder kan namelijk, indien u de gebreken niet tijdig oplost, huurvermindering vorderen bij de rechter, maar de huurder kan ook de gebreken zelf op gaan lossen en, mits redelijk, de kosten van de huursom afhalen. Dus let daarop en herstel gebreken tijdig.

𝐓𝐒𝐩 πŸ“: 𝐭𝐨𝐞𝐬𝐭𝐞𝐦𝐦𝐒𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 π›πšπ§π€ 𝐧𝐨𝐝𝐒𝐠
Indien er een hypotheek op de woning rust, dan moet u vaak toestemming aan de bank vragen bij het verhuren van uw woning. Doet u dat niet, dan kunt u in grote problemen terecht komen. Zeker op het moment dat het u bijvoorbeeld niet meer lukt om de hypotheek te betalen. Mijn tip is dus ook om toestemming van de bank te vragen.

𝐓𝐒𝐩 πŸ”: 𝐜𝐑𝐞𝐜𝐀 𝐑𝐞𝐭 𝐒𝐧𝐬𝐨π₯𝐯𝐞𝐧𝐭𝐒𝐞𝐫𝐞𝐠𝐒𝐬𝐭𝐞𝐫
Het centraal insolventieregister bevat de gegevens over faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringen natuurlijke personen. Mijn tip is om dat register van tevoren te checken. Komt uw kandidaat huurder namelijk in dat register naar voren, dan kan het zo zijn dat hij niet bevoegd is om de huurovereenkomst te sluiten, of dat hij eigenlijk van tevoren weet dat hij die huurpenningen nooit kan voldoen. Mijn tip is dus om dat register van te voren te checken, voordat u de huurovereenkomst overtekent.