Advocaat ondernemingsrecht

Bent u op zoek naar een ondernemingsrecht advocaat die u als ondernemer van hoogwaardig juridisch advies kan voorzien? Bij Westland Partners werken ondernemingsrecht advocaten met passie voor het vak en met jarenlange ervaring in het adviseren en procederen op het gebied van ondernemingsrecht en vennootschapsrecht.

Bel mij terug

Wij nemen u het juridisch werk uit handen

Ons doel is dat u kunt doen waar u het liefst mee bezig bent; ondernemen. Bij ondernemen hoort risico’s nemen en waar mogelijk kansen pakken. Welke risico’s dat zijn is afhankelijk van wat u precies doet. Het is in elk geval van belang om deze risico’s te beperken. U kunt alleen niet alles zelf en vaak wilt u uw energie aan andere zaken geven dan het regelen dat alles goed vast ligt, de juiste juridische structuur wordt opgezet, de risico’s worden beperkt of het geschil wordt opgelost. Wij nemen u al het juridische werk uit handen. Meer informatie over juridisch advies vindt u in de column van Nick Rietveld.

Voordelen van een advocaat ondernemingsrecht

 • Wij hebben jarenlange ervaring in het adviseren en procederen over een breed scala aan ondernemingsrechtelijke onderwerpen;
 • Westland Partners Notarissen en Advocaten richt zich op de zakelijke (agrarische) markt en begeeft zich dagelijks onder de ondernemers van eenmanszaak tot (beursgenoteerde) vennootschap;
 • We komen over de vloer bij grotere en kleinere bedrijven waaronder met name het midden- en kleinbedrijf en tuinbouwbedrijven;
 • Al uw juridische zaken kunt u bij één advocaten- en notarissenkantoor onderbrengen.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Wanneer een onderneming schulden heeft, rust de aansprakelijkheid alleen bij de onderneming zelf en niet bij de bestuurder of het bestuur (behalve bij een eenmanszaak, maatschap of VOF, dan bent u in beginsel altijd aansprakelijk voor de schulden die het bedrijf maakt). Als de bestuurder echter schulden maakt waarvan hij weet of had moeten weten dat die niet kunnen worden voldaan, kan de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor die schulden. Of als de bestuurder zoveel geld uit het bedrijf haalt dat de schuldeisers niet meer kunnen worden betaald. Dit zijn voorbeelden van interne bestuurdersaansprakelijk, maar er zijn meerdere vormen. Lees meer over bestuurdersaansprakelijkheid in de column van Diana Mensinga. 

Bedrijfsovername of fusie

Als ondernemer kunt u uw bedrijf op verschillende manieren uitbreiden. In de eerste plaats is dat zelfstandige groei, maar ook door middel van een fusie of bedrijfsovername kunt u uw bedrijf laten groeien. Een succesvolle bedrijfsovername of fusie heeft een zorgvuldige voorbereiding nodig. Een onafhankelijke waardebepaling is hierbij noodzakelijk. De waarde die de koper en verkoper aan het bedrijf toekennen kan namelijk nogal uiteenlopen. Bij een fusie smelten twee vennootschappen als het ware samen: qua proces kent een fusie overlappen met een bedrijfsovername. De specialisten van Westland Partners kunnen u inzicht geven in die juridische, fiscale en financiële aspecten die voor u relevant zijn. Lees meer over bedrijfsovername en fusie van Peter Quist. 

Insolventie

Het is mogelijk dat u als ondernemer te maken krijgt met financiële problemen, zoals liquiditeitsproblemen. Dat wil natuurlijk nog niet direct zeggen dat het nodig is om faillissement aan te vragen. Wel kan het zijn dat de bank eist dat krediet op korte termijn wordt aangezuiverd, dat leveranciers pas willen leveren als de schuld betaald is, dat er onrust ontstaat onder het personeel en dat de fiscus aandringt op betaling. Westland Partners staat u in dat geval graag bij. Samen zullen we trachten de gevolgen die een insolventie of een eventueel faillissement met zich meebrengt te beperken, zowel voor u als ondernemer persoonlijk als voor de onderneming die u drijft. Lees meer over insolventie

Alle expertise onder één dak

In Westland Partners vindt u uw sparringpartner om alle zaken binnen uw bedrijf te regelen, op te lossen en die juridische uitdagingen uit handen neemt. Bij ons vindt u ondernemingsrecht advocaten over de volle breedte van het ondernemingsrecht, maar ook advocaten die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het vennootschapsrecht. Wij kennen alle aspecten waar u als ondernemer tegenaan loopt, wij ondernemen immers zelf ook. Onze ondernemingsrecht advocaten werken pragmatisch en oplossingsgericht. Het denken in oplossingen betekent dat soms een advies volstaat en soms een procedure noodzakelijk is. Wij schuwen het een, noch het ander. Onze adviezen zijn duidelijk en op maat, waarbij aantoonbare toegevoegde waarde voorop staat.

Kosten

Wij geven duidelijk inzicht in de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een ondernemingsrecht advocaat. Wanneer de aard van de zaak het toelaat, wordt een vaste prijs gehanteerd die vooraf met u wordt afgesproken.

Waar kunnen wij u onder andere bij van dienst zijn

 • Ontslag bestuurder
 • Fusie en bedrijfovername
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Aandeelhoudersgeschil
 • De aandeelhoudersovereenkomst
 • Insolventie en Faillissement
 • Beslag en executie
 • Joint ventures
 • Financieringskwesties
 • Commerciële contracten 

Laat u terugbellen door een gespecialiseerde advocaat

Heeft u onze hulp nodig of heeft u vragen die u het liefst zo snel mogelijk beantwoord ziet? Laat dan uw contactgegevens hieronder achter. Onze ondernemingsrecht advocaten bellen u terug wanneer het u uitkomt, eventueel ook buiten kantoortijden.